Recept
« Terug naar recepten
					
						Meloensoep met basilicum
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Meloensoep met basilicum
Een heerlijk meloensoep met basilicum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									155 kCal energie
3 Gram eiwit
11 Gram vet
9 Gram koolhydraten
								3 Gram eiwit
11 Gram vet
9 Gram koolhydraten
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Allerhande 07 2011
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Meloensoep met basilicum te bereiden
  Halveer de meloen, schep met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de meloenen in parten.
Schil de parten en snijd ze in stukken.
Pureer met de helft van de basilicum, de ijsblokjes en zout tot een gladde soep.
Voeg op het laatste moment de olie toe.
Verdeel de soep over 6 kommen.
Scheur de ham in repen en verdeel over de kommen.
Scheur de rest van de basilicum in stukjes en strooi over de soep.
									Schil de parten en snijd ze in stukken.
Pureer met de helft van de basilicum, de ijsblokjes en zout tot een gladde soep.
Voeg op het laatste moment de olie toe.
Verdeel de soep over 6 kommen.
Scheur de ham in repen en verdeel over de kommen.
Scheur de rest van de basilicum in stukjes en strooi over de soep.
                    