KookJij

Meergranenbrood

Een heerlijk meergranenbrood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 305 min
Personen: 1 brood personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Brood bakken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Meergranenbrood te bereiden

1. Meng de bloem en het zout. Verkruimel de gist in een kommetje met 3 eetlepels lauw water. Roer tot de gist is opgelost en laat 15 minuten gisten. Giet het op de bloem, doe er de honing en de olijfolie bij en beetje bij beetje de rest van het water. Kneed tot een soepel deeg dat niet plakt. Maak er een bal van, leg die in een met bloem bestoven kom en dek af met een vochtige doek. Laat 3 uur rijzen tot het dubbele volume;
2. Leg het deeg op een werkvlak met bloem en vorm tot een plat vierkant. Sla de vier hoeken krachtig naar het midden, en herhaal dit. Doe er telkens zaadjes bij. Vorm een ovaal brood, bestuif het met bloem en leg het op bakpapier op een bakplaat. Dek af en laat 1 uur rijzen.
3. Haal het brood met het papier van de bakplaat. Zet de bakplaat in het midden van de oven en verwarm die 20 minuten voor op 250°C. Zet een schaaltje water op de bodem van de oven.
4. Maak drie insnedes in het brood. Leg het met het bakpapier op de hete bakplaat in de oven. Zet die op 230°C en bak het brood 35 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst