KookJij

Recept voor mechéwe Traditioneel lamsgerecht

Een heerlijk traditioneel Marokkaans gerecht! Als het vlees in stukjes gesneden wordt, ook prima te bereiden in de Tajine.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Van een vriendin gekregen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Leg de lamsbout in een grote ovenschaal of diepe braadslee. Sprenkel de olijfolie erover en bestrooi met de ras el hanout, zeezout peper en saffraan. Wrijf de smaakmakers goed in het vlees. Zet het afgedekt met een theedoek of aluminiumfole 2 uur weg in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de knoflook, uien en tomaten grof en verdeel ze rondom de lamsbout. Bestrooi met de tijmblaadjes. Braad de lamsbout 1 uur rosé in de oven.  het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat het voor het serveren nog 15 min rusten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tjerk galema

tjerk galema zegt:
Je bent er langer mee bezig dan dat de smaak je uiteindelijk oplevert. Andere marinade is misschien lekkerder, maar des al niet te min, een magere 7 voor dit gerecht.
hansdada

hansdada zegt:
Een heerlijk recept.
Ook als er wat overblijft de volgende dag koud serveren.
Smaakt bijzonder goed.