KookJij

Mascarpone Vruchtentaart (Snelrecept)

Een heerlijk mascarpone vruchtentaart (snelrecept) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mascarpone Vruchtentaart (Snelrecept) te bereiden

1).De spritsachtige koekjes volledig verkruimelen en de gesmolten boter daarin verwerken.
2).De sprits massa over de bodem van de springvorm verdelen en aanstampen tot een compacte bodemlaag.
3).Klop de vanille suiker door de mascarpone.
4).Klop de slagroom stijf.
5).Vermeng de mascarpone met de slagroom en stort dat in de springvorm en zet dat in de koelkast.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de taart in punten en leg die op de bordjes. Lepel daarover een paar lepels vruchten-vlaaivulling.
Eenvoudiger kan haast niet.
In plaats van mascarpone kun je ook een dikke Griekse yoghurt gebruiken, of yoghurt, karnemelk die door een doek is gegoten en uitgegehangen is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

carmen giskes

carmen giskes zegt:
Dit lijkt mij ontzettend lekker, zeker met onverwacht bezoek!! Evnt. wat verse vruchtjes erop, mmmmm.