KookJij

Marokkaanse eieren uit de oven op rode groenten

Een heerlijk marokkaanse eieren uit de oven op rode groenten recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: het boek ‘Low Carb Superchef’ van Sara Lewis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marokkaanse eieren uit de oven op rode groenten te bereiden

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui daarin snel bruin. Voeg de knoflook toe met de paprika`s courgette en tomaten en verwarm alles 15-20 minuten op laag vuur, onder af en toe roeren, tot de groenten gaar zijn.
Roer de peterselie erdoor met het paprikapoeder, de chilipepervlokken en zout en peper naar smaak. Laat alles nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Doe het groentemengsel in een grote, ondiepe ovenvaste schaal. Maak er 4 kuiltjes in en breek in elk kuitje een ei. Zet de schaal 10 minuten in een op 160 graden voorverwarmde oven tot het eiwit is gestold, maar de dooiers nog zacht zijn.
Bestrooi het gerecht vlak voor het opdienen met gemalen komijn en paprikapoeder en garneer met de takjes koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

samya

samya zegt:
lekker
Ida

Ida zegt:
Ik kende het recept al, maar niet op deze speciale overheerlijke manier.
Bedankt, het was heel lekker!
Kees

Kees zegt:
in een Turkse supermarkt
Rita

Rita zegt:
Waar kan je die gedroogde chilipeper-vlokken kopen?
kerver

kerver zegt:
is verukkelijk