KookJij

Mangotoetje met vruchten en witte wijn

Een heerlijk mangotoetje met vruchten en witte wijn recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 à 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Curaçao
Keuken: Caraibische
Bron: La Cocina del Caribe
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mangotoetje met vruchten en witte wijn te bereiden

Koeltijd voor de desserts is hierbij meegeteld.
Mango's schillen en het vruchtvlees in stukken snijden.
Mandarijnen schillen en in partjes of stukken verdelen.
De bananen schillen, in stukken snijden en de citroensap erover gieten.
De vruchten voorzichtig in een grote kom mengen en dan over 6 dessertschaaltjes of coupes verdelen.
In een pannetje water en bruine suiker koken, al roerend tot de suiker is opgelost. De stroop wat laten afkoelen en dan de wijn + cognac + kaneelpoeder + gemberpoeder erdoor mengen.
Giet wat siroop over elk dessert en laat de schaaltjes ± 30 minuten in de koelkast voordat je ze serveert.
Teveel aan saus kun je apart opdienen voor liefhebbers.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Op Curaçao en het Caribisch gebied worden veel desserts met mango's en papaya's en bananen gemaakt. Dit is één van de vele.
Men houdt wel erg van zoet, je kunt de hoeveelheid suiker aanpassen. Het "kopje" water kun je verminderen/vermeerderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst