Recept
« Terug naar recepten
					
						Mango-paprikacurry met kipschnitzel en kruidenrijst
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Mango-paprikacurry met kipschnitzel en kruidenrijst
Mango-paprikacurry met kipschnitzel en kruidenrijst
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 - > Hoofdgerechten - Rijst
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									India
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Lidl receptkaart, Koken met aanbiedingen
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Mango-paprikacurry met kipschnitzel en kruidenrijst te bereiden
- Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes van 1 cm.
 - Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en rode peper.
 - Snij de puntpaprika’s en rode peper in ringetjes.
 - Schil de gember en hak de gember fijn.
 - Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
 - Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan.
 - Fruit de ui, knoflook, gember, rode peper en het kerriepoeder 5 minuten.
 - Voeg vervolgens de mango en paprika toe en roerbak 5 minuten.
 - Voeg daarna de crème fraîche toe.
 - Meng goed door en laat op laag vuur nog 10 minuten met het deksel op de pan doorpruttelen.
 - Verhit de overige olie in een koekenpan.
 - Bereid de kipschnitzel volgens de verpakking.
 - Hak de peterselie, koriander en bieslook fijn.
 - Rasp de groene schil van de limoen en snij de limoen in partjes.
 - Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
 - Voeg de kruiden en limoenrasp toe en laat even staan met het deksel op de pan.
 - Snij de kipschnitzels in reepjes.
 - Serveer de mango-paprikacurry met de rijst en kipschnitzelreepjes.
 - Breng op smaak met peper en zout.
 - Garneer de mango-paprikacurry met een partje limoen.
 
                    