KookJij

Makreelsalade

Een heerlijk makreelsalade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Makreelsalade te bereiden

Makreel goed spoelen en met keukenrolpapier drogen.
Kruid de vis goed en bak deze gaar aan in een beetje boter. Laat afkoelen.
Verwijder de graten en vel.
Meng de vis met coctail en citroensap afkruiden met peper.
Meng de groenten eronder.
Serveer deze salade zeer fris.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Kik op foto om te vergroten.
Deze salade werd geserveerd op vers gebakken notenbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Graag gedaan, we zijn er om elkaar te helpen met het kokkerellen :);):p
Kay

Kay zegt:
Tsja, zo simpel kan het ook zijn. Was niet bij me opgekomen. Thanks.
derbyke

derbyke zegt:
Hans, je weet ik hou van zelfbereide gerechten, voor wat hoort wat als kookliefhebber heb je dat er wel voorover ;)Groetjes van ons 3tjes :);):p
hns

hns zegt:
Lekker, alle graten verwijderen bij makreel is altijd een klus!! Altijd goed, makreel! Hans:):):)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Kay, cocktail saus is een bereiding van mayonaise met whiskey, tomatenketchup of tomatenpuree je kan er ook nog mierikswortel geraspt aan toevoegen. Groetjes van ons 3tjes. Heb achter de cocktail " saus " gezet misschien toch iets duidelijker.;)
Kay

Kay zegt:
Excuus, maar ik ben een Hollander. Ik ken het begrip 'cocktail' niet.:?