KookJij

Macaronisalade

Een heerlijk macaronisalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Macaronisalade te bereiden

Macaroni koken volgens de instructies van het pak. De komkommer, paprika, appel, ham en ananas aan kleine blokjes snijden. Eventueel de wortels ook. Alles door elkaar doen. Voeg op het laatst de mayonaise, Aromat en de gedroogde peterselie toe. Dan koud weg zetten om goed te laten afkoelen. Daarna, eet smakelijk.

Mijn kookverhaal (petra schoonewille)

Wij maken dit zomers nog wel eens. Omdat je dan vaak niet zo'n zin hebt in warm eten. Als wij een BBQ feestje hebben dan maak ik het ook altijd. Familie en vrienden genieten er dan van.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marieke

Marieke zegt:
Ik maak deze salade bijna precies hetzelfde. Vooral als het warm weer is! Ik doe er echter nog de volgende ingrediênten bij:
het "sap" van de augurken (is minder vet dan slasaus!) 1 dessertlepel mosterd, 1 appel in blokjes en veel geraspte (of uit potje) nootmuskaat. Dit laatste klinkt misschien raar, maar probeer het eens. Is zeer lekker ! Voor de afwisseling doe ik er ook soms i.p.v. Smac, blokjes gekookte achterham en blokjes belegen kaas bij als afwisseling.
apu

apu zegt:
Bij de AH staan die vierkante blikjes meestal bij de knakworsten en ingeblikte vleeswaren zoals gehaktballen in jus etc.
apu

apu zegt:
Een blik met vlees erin, de smaak ervan lijkt op boterhamworst, dat heet smac, als je het vraagt in de supermarkt weten ze wat je moet hebben:);):p
moussaka

moussaka zegt:
Wat is "Smac"??
Kruidenvrouwke

Kruidenvrouwke zegt:
Eeuwig zonde dat je geen verse peterselie gebruikt, Petra. Die gedroogde proef je helemaal niet. I.p.v. aromat zou ik dan wat lavas(maggiekruid) erbij doen, maar ik begrijp dat niet iedereen dit in zijn tuin heeft. De peterselie echter, kun je in elke supermarkt kopen! Restjes snij je fijn en doe in een bakje in de vriezer.
gpl3

gpl3 zegt:
Dat kan ook. Sorry dat ik niet eerder heb gereageerd, we zijn namelijk op vakantie geweest.:D
Rita

Rita zegt:
Lijk mij lekker maar is een plak hesp of een pakje ook goed, in Belgie kennen wij geen blik ham.
Els

Els zegt:
Lekker ga het bij m'n favo zetten en zeker 'n keer maken,lijkt me ook lekker om bij 'n buffet te zetten.:D