KookJij

Macaroni van het platteland

Een heerlijk macaroni van het platteland recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: recepten verzameling
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Macaroni van het platteland te bereiden

▼Prei, knolselderij, wortelen schoonmaken, wassen en in reep-
jes snijden.
▼Tomaten ontvellen+pitjes eruit, in 4-en snijden.
▼Boter in de pan, groenten en tomaten erbij, z+p+tijm
erover strooien en oplaag vuur 25 min laten stoven met
deksel op de pan.
▼Macaroni koken (zie verpakking).
▼Uitgieten in zeef+afspoelen met water.
▼Boter in pan verhitten, macaroni door en door verwarmen.
▼Op voorverwarmde schaal doen.
▼Groenten erover verdelen.
▼Parmezaanse kaas apart erbij serveren (geraspt).

Mijn kookverhaal (Barbara Metz-Saffrie)

Soms doe ik per persoon een spiegelei erop.
Soms strooi ik de kaas erover.
Soms meng ik Danishblue door de macaroni ipv boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Deze vegetarische variant heb ik standaard en dat is alleen maar handig voor-het -geval-dat...:D
Karin

Karin zegt:
Wil je nu eventueel wel wat vlees erin, dan doe ik er altijd een dikke plak schouderham en 2 dikke plakken pork of ardennerboterhamworst doorheen!:p
wimk

wimk zegt:
Op het platteland wordt dit denk ik weinig gegeten, daar wordt veel meer vlees verwerkt.