KookJij

Macaroni met rozijnen en pruimen

Een heerlijk macaroni met rozijnen en pruimen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Blue Band kookboekje: Nagerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Macaroni met rozijnen en pruimen te bereiden

Oven op 200 gr. C
Het eiwit loskloppen en tot gebruik wegzetten.
De pan met koud water omspoelen en dan de melk hierin aan de kook brengen met de citroenschil.
Schenk daarna al roerend de macaroni toe en blijf roeren tot de melk weer kookt.
Draai het vuur lager en laat de macaroni in ong 40 a 45 minuten tot een dikke, gebonden pap koken. Zo nu en dan roeren. Let op dat het niet aanbrandt.
Verwijder daarna de citroenschil.
Roer de boter en suiker door de hete macaroni.
Haal de pan van het vuur en roer het eiwit door de macaroni.
Roer daarna de rozijnen en stukjes pruim erdoor.
Verdeel de macaroni over de schaaltjes. Je kunt nog wat suiker erover strooien als je wilt.
Schuif de schaaltjes in de oven ong. 15 minuten tot de bovenkant lichtbruin is.
Warm opdienen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik miste wat kaneelsmaak erbij. Je kunt apart kaneelpoeder erbij serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Flavia

Flavia zegt:
Sorry Els. Moet idd 1 ei staan vij ingrediënten en alleen het eiwit gebruiken.
Els

Els zegt:
Bij de ingrediënten staat eidooier en bij de bereiding is alleen sprake van eiwit.