KookJij

Luikse salade

Een heerlijk luikse salade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 à 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Seasons.En die heeft het uit : ‘Cuisine et Folklore’ van Gaston Clement, Editions Le Sphinx, 1957)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Luikse salade te bereiden

De aardappels schillen en in (niet al te dunne) schijfjes snijden en in water met wat zout koken tot ze gaar zijn, maar nog stevig.
Afgieten en warm houden.
De boontjes in kokend water met zout beetgaar koken. Afgieten en warm houden.
Het spek snel bakken.
Over de borden verdelen: de aardappels. Hierop en eromheen de boontjes. Dan spek en het spekvet over de aardappels en boontjes strooien.
Doe dan de wijnazijn in de pan waarin je spek hebt gebakken en roer alle aanbaksels goed los. Giet deze "dressing" ook over de salade of geef die apart bij.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit gerecht heb ik zelf nog niet gemaakt, maar het leek me best lekker. Zodra ik het uitgeprobeerd heb, stuur ik een foto op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jos carmans

jos carmans zegt:
ik doe de ui rouw op de warme aardappelen en sperzieboontjes daar het spek op . de pan van het spek vul ik ruim met kippenbouillon breng aan de kook met drie eetlepels sterke mosterd peper zout. dan binden met maizena roux dan de azijn er bij . stort deze saus over de aardappelen spek ui sperzieboontjes eet smakelijk.