KookJij

Luchtige mousse van espresso en Tia Maria

Een heerlijk luchtige mousse van espresso en tia maria recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Luchtige mousse van espresso en Tia Maria te bereiden

Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water.
Klop de eierdooiers los met de suiker, espresso en de Tia Maria, klop dan dit mengsel aiu bain marie romig op.
Er moet een lichte binding zijn, dan gelatine toevoegen, en in koud water koelen.
4 dl room tot yoghurtdikte kloppen, advocaat loskloppen met de 6 el room.
Vul 12 dessertglazen met de advocaat.
Als de mousse bijna koud is de geslagen room erdoor spatelen.
Schep de mousse op de advocaat, zet enkele uren in de koelkast
15 minuten voor het serveren uit de koelkast halen.
Garneer de mousse met een rozet vers geslagen slagroom.
Enkele uren in koelkast zetten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
addie,
Je weet met veel plezier, geniet ervan.
succes:);)m.v.g. Bert
addie

addie zegt:
Hmmmmm, heb het recept al uitgeprint. Bedankt Bert.
Kookgroet, Addie.
bertal

bertal zegt:
y.frencken,
Au bain marie kloppen, dan mag het water niet koken, het beste is in een au bain marie pan.
Je ziet vanzelf als er een binding ontstaat.
succes:);)m.v.g. Bert
y.frencken

y.frencken zegt:
Lijkt me heel lekker! Een vraagje :eierdooiers, suiker,espresso en de Tia Maria - au bain marie kloppen : hoe lang en moet het water koken ?