KookJij

Luchtig marsala-ijs

Een heerlijk luchtig marsala-ijs recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: italiaans kookboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Luchtig marsala-ijs te bereiden

Klop de eierdooiers met de basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en Marsala in de kom tot een schuimig mengsel.
Zet de kom in de pan met kokend water en blijf kloppen tot het mengsel gaat binden.
Neem de kom uit het water en laat de vla afkoelen.
Klop de slagroom half stijf en spatel deze luchtig door het marsala-schuim.
Doe het mengsel over in de diepvriesdoos en laat het in de diepvriezer in circa een uur door en door koud worden.
Garneer met de aardbeien en de bitterkoekjes.
Tip: Ook lekker om een met een scheutje Amaretto erover te serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst