KookJij

Linzenschotel uit Ethyopie

Een heerlijk linzenschotel uit ethyopie recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Linzenschotel uit Ethyopie te bereiden

1).In een grote pan met dikke bodem de rijstolie verhitten en daarin aanfruiten de uien tot ze zacht zijn geworden.
2).Dan gaan er achtervogens in de knoflookteentjes, de geraspte gember, de tomatenconcentraat en de kruiden.Telkens even goed doorroeren.
3).Nu gaat de bouillon er bij en wordt de massa aan de kook gebracht.
4).Dan gaan de linzen er bij uit het weekwater.
5).We doen het deksel op de pan en laten de linzen 30 minuten pruttelen of langer tot ze zacht zijn. Zo nu en dan roeren we door.
6).De pan wordt van het vuur gehaald.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De rijst wordt over de bordjes verdeeld.
Dan worden de koriander snippers door de linzen geroerd en wordt de smaak zo nodig op peil gebrachtmet peper en zout.
Dan wordt over de rijst de linzenstoof geschept en eventueel nog bestrooid met korianderblad.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst