KookJij

Linguine al Limoncino (Limoncello)

Een heerlijk linguine al limoncino (limoncello) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Linguine al Limoncino (Limoncello) te bereiden

Breng een grote pan water met zout aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta 'al dente' volgens de informatie op de verpakking.
Intussen smelt je de boter in een pan en laat deze daarna eventjes afkoelen. Voeg de geraspte citroenschil, de kruiden, de room en zout en peper naar smaak toe aan de gesmolten boter en roer tot het goed vermengd is. Zet de pan terug op het vuur en laat de saus enigszins inkoken. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend langzaan het citroensap toe. Giet hierna de Limoncino di Nina in de saus die dan bijna klaar is. Schep de saus voorzichtig door de pasta en strooi tenslotte wat kaas, vers gemalen peper en een restje achtergehouden verse kruiden en geroosterde pijnboompitten over de pasta als garnering. Het restant van de kaas apart op tafel zetten. Eventueel een druppeltje Olio di Nina als ‘finishing touch’.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

adenhartog

adenhartog zegt:
Wat is eigenlijk "Limoncino":)
Ludo

Ludo zegt:
De moeite waard, zeker proberen! Eventueel een stukje witte vis bij serveren.