KookJij

Limburgs zuurvlees met chocolade

Een leuk gerecht om bijvoorbeeld met Valentijnsdag te maken voor je lief. Natuurlijk eet je dit niet alleen met Valentijnsdag maar kun je veel vaker snoepen van dit heerlijke stoofvlees want zoals het spreekwoord zegt: de liefde gaat door de maag. Het gerecht vergt wel een beetje tijd, maar als het met liefde wordt gemaakt, kan je dag natuurlijk niet meer stuk.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Supermarkt
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limburgs zuurvlees met chocolade te bereiden

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout, meng in een kom azijn met water en schep laurier, kruidnagels en het vlees erdoor, zet dit minimaal 12 uur in de koelkast.
  2. Pel de uien en snij ze in halve ringen.
  3. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
  4. Verhit boter met olijfolie in een braadpan en bak de uienringen. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.
  5. Voeg de chocolade, de appelstroop, het vijfkruidenpoeder en de helft van de marinade aan het vlees toe en laat het geheel, ongeveer 3 uur, afgedekt en zachtjes stoven. Het vlees moet zo gaar zijn dat het uit elkaar valt.
  6. Maak op het einde van de stooftijd het vlees zonodig op smaak met enkele schepjes rietsuiker.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Mijn eerste kennismaking met dit gerecht was toen ik het mocht proeven in onze plaatselijke supermarkt. Ik vond het echt super lekker en ik was meteen mijn vooroordeel (chocolade met vlees) kwijt. Ik kon dus niet wachten om dit zelf ook te gaan maken.
Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik dit gerecht zonder het van te voren geproefd te hebben, nooit en te nimmer zelf klaargemaakt zou hebben. Chocolade met vlees? Ik had er wel eens ooit van gehoord maar ik had het zelf nog nooit uitgeprobeerd. Maar goed dus dat ik van het lekkers mocht proeven anders zou ik er nooit achter zijn gekomen hoe lekker dit was.
Ik heb de verhoudingen wel een beetje naar mijn eigen smaak aangepast. Een beetje van mezelf en een beetje van de supermarkt dus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst