KookJij

Recept voor Lasagne met champignons, spinazie en ei/ham

Een heerlijk lasagne met champignons, spinazie en ei/ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Herwerkt recept van champignonidee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Bak de schoongmaakte en kleingesneden gekruide (peper en zout) champignons met 2 tenen geplette look in een pan en houd deze apart. Was de verse spinazie, zwier ze droog en stoof ze aan in een dikke kluit boter. Eens de spinazie reduceert, kruid deze met peper en zout (niet te veel). Laat ze wat uitlekken en voeg er daarna een beetje room aan toe. Laat de room nog even inkoken en zet de spinazie apart.
2. Kook de nodige lasagnevellen (afhankelijk van uw ovenschaal) tot gaar in ruim gezouten water. Spoel ze eerst in koud water zodat ze niet aan elkaar kleven en leg ze in afwachting van de opbouw tussen een propere keukendoek of theedoek.
3. Klop de eieren met een beetje water, zout en peper tot een omeletmengsel. Bak de omelet in een grote antikleefpan tot baveuse (sappig). Laat ze wat indrogen aan de bodem en hou ze klaar voor de opbouw. Zoals u ziet: er is veel (vaat)afwaswerk.
4. Ontdoe uw gekookte lekkere ham van de zwoerd. We hebben nu alles klaar voor de opbouw:
bechamelsaus - lasagnevellen - champignons met look - spinazie - ham - ei en strooikaas.
5. Begin met een dun laagje béchamelsaus, leg daarop een laagje lasagnevel.
Dan een laagje champignons.
Vervolgens een dikke laagje spinazie (alles dus).
Dan een laagje lasagnevel.
Vervolgens een dun laagje bechamelsaus.
Dan een laag ei.
Vervolgens de rest van de champignons
Dan een laag ham.
Dan een dikke laag bechamelsaus.
En daarop een laagje geraspte kaas.
6. Wat dan ook: u doet maar naargelang uw voorkeur. U eindigt in elk geval met een laagje bechamel en tenslotte kaas. Laat alles ongeveer nog 30 min. pruttelen in een oven van 180°C.
7. Plaats daarna de schotel nog onder de grill tot de kaas lekker bruin ruikt en serveer!

Mijn kookverhaal (Willy Delcart)

Dit is in oorsprong een vegetarisch recept. Met ham natuurlijk niet meer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Ik denk 1x lasagnevellen die je overigens niet voor hoeft te koken als ze nog zo n lange tijd de oven ingaan...door het vocht worden ze in de oven vanzelf gaar. Als je ze eerst kookt worden ze te plakkerig.