KookJij

Lasagne Choucroute

Een heerlijk lasagne choucroute recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagne Choucroute te bereiden

Kook 2 kilo zeer kruimige aardappels 20 minuten, giet ze af en pureer de aardappels met 20 gram roomboter en 1 dl kokende melk.
Bak een pakje spekjes mooi droog in olijfolie en zet ze in een schaaltje weg, bak 500 gram rundergehakt in dezelfde pan en voeg dit bij de spekjes verdeel het goed door elkaar.
Neem een grote rechthoekige ovenschaal en vet de bodem met een beetje boter in. Doe nu een dun laagje puree, verdeel daarop de helft van het gehakt, bedek dit nu met plakjes ham en daarna de ham weer met plakjes jonge kaas bedekken. Snij de banaan en verdeel deze helemaal in schijfjes over de kaas. Nu een heel pakje zuurkool erover verdelen.
Herhaal voorgaande nogmaals, puree, gehakt, ham, kaas, banaan en zuurkool, eindig hierop met puree en daarop mooi strooikaas verdelen.
Zet het geheel in een 200°C voorverwarmde oven (onder en bovenverwarming) gedurende 30 tot 45 minuten, als het korstje op de kaas mooi donkerbruin is, is de lasagne klaar. Eet smakelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Dit lijkt me een heerlijk recept, maar zeker niet voor de categorie dieet en slank. Tip: bak eerst de spekjes rustig aan ZONDER boter, het vet loopt er vanzelf uit. Daarin kun je dan het gehakt bakken zonder boter toe te voegen.
menj

menj zegt:
Hoi Hans,
Ziet er goed uit;)