KookJij

Lamskoteletjes in kruidenkorst met gegrilde venkel

Lamskoteletjes kunnen natuurlijk ook prima op de bbq!
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamskoteletjes in kruidenkorst met gegrilde venkel te bereiden

  1. Snij de venkel in dikke plakken en strijk in met olijfolie. Gril ze aan beide kanten in een grillpan (tot ze gaar zijn). Snij de trostomaten in kwartjes en verwijder de pitten. Snij verder in blokjes en meng met een scheutje olijfolie, peper, zout en de basilicum.
  2. Schil de aardappels en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en haal ze door een roerzeef. Meng daarna met de roomboter en de melk en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bak de lamskoteletjes zeer kort aan in hete olijfolie. Wrijf ze daarna in met een mengsel van de mosterd en de fijngesneden knoflook, tijm en rozemarijn.
  3. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en zet nog 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Serveer de lamskoteletjes met de puree, de venkel en de tomaten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst