KookJij

Lamsfilet met leffe bruin

Een heerlijk lamsfilet met leffe bruin recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsfilet met leffe bruin te bereiden

Lamsfilet inwrijven met lookpasta,kruiden met grof gemalen peper en cajunkruiden.
Wortelen en champignons in schijven snijden.
Ajuin in ringen snijden en halveren.
Groenten even hevig aanbakken met olijolie en blussen met een halve fles leffe bruin.
Even laten sudderen tot groenten beetgaar zijn.
Bakboter in de pan zeer warm laten worden en het vlees aan beide kanten goed aanbakken +/- 5min aan iedere kant(hangt van dikte van vlees af).Moet rozé zijn.
Groenten in vuurvaste schotel ,het vocht binden met een beetje maizena voor donkere sausen.
Vlees in gelijke stukken snijden en op groenten leggen vervolgens de saus er over.En de gemalen kaas .
Even laten grillen tot een bruin korstje.Serveer op bord met een slaatje en aardappelen naar keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marleen Vogelaere

Marleen Vogelaere zegt:
vraagje: Hoe maak ik lookpasta?
Dank U
Elke

Elke zegt:
heb dit gerecht dus bij Derby'ke gegeten.
Elke

Elke zegt:
ja, dat smaakt heel goed, heb het al gegeten. Zeker proberen. ;)