KookJij

Kwartelborstjes met appeltjes en calvadossaus

Een heerlijk kwartelborstjes met appeltjes en calvadossaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kwartelborstjes met appeltjes en calvadossaus te bereiden

VOORBEREIDING KWARTELS:
Borsten met vel eraan bestrooien met zout en peper en vervolgens in geklaarde boter enkele minuutjes braden te beginnen aan de velzijde.
Braad de pootjes in boter, bestrooi met wat suiker en laat licht karameliseren.
Blus af met witte wijn en gevogetefond, voeg zout en peper naar smaak toe en stoof ze gaar.
VOORBEREIDING SAUS:
Breng de gevogeltefond en de room aan de kook en laat tot de helft inkoken.
Voeg nu de calvados toe en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
Breng op smaak met peper en zout, enkele druppels citroenen/of witte wijn
BEREIDING:
Schil de apel, snij in 8 partjes, haal de klokhuizen eruit en wrijf ze in met citroensap.
Doe 1 el boter in de pan, laat deze smelten, doe de suiker erbij en blijf met houten lepel roeren tot suiker lichtbruin wordt.
Voeg dan de witte wijn en de calvados toe en laat al roerende alles goed oplossen.
Leg de appelpartjes hierin en laat ze op een klein vuur halfgaar worden.
Blijf ze bedruipen en keren.
Haal de appelpartjes eruit en kook de saus vervolgens in tot een dikke stroop.
Rol er net voor het uitserveren de appelpartjes door en bedruip ze.
Kook de taglierino in ruim kokend water met zout volgens voorschrift gaar.
Schil de kiwi en snijd deze in 5 mooie schijfjes.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst