Recept
« Terug naar recepten
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
PT30M
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Weer eens een andere kwarktaart met een bodem van chocoladecake of
brownies, stracciatella kwark en een topping van frambozensaus.
Ik heb 4 glutenvrije brownies voor de bodem gebruikt, hiermee maak je
heel eenvoudig een glutenvrije variant, die trouwens ook prima smaakt voor
mensen die niet glutenvrij hoeven te eten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kwarktaart met stracciatella en frambozen te bereiden
- Doe het (diepvries)fruit in een pannetje en voeg de suiker en de Coebergh toe, laat het 10 tot 15 minuten zachtjes koken en schep een paar eetlepels sap uit het pannetje. Laat de rest inkoken tot het stroperig wordt.
- Snij de cake (of brownies) in plakjes en bedek hiermee de bodem van een springvorm.
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom stijf en spatel de kwark erdoorheen.
- Verwarm het achtergehouden sap en los er de uitgeknepen gelatine in op (goed roeren) en giet het in een dun straaltje bij de slagroom/kwark massa. Meng alles goed door elkaar en giet het op de cake in de springvorm.
- Zet het in de koelkast om op te stijven.
- Lepel de afgekoelde frambozenmassa erop en smeer het mooi glad.
- Verdeel de verse vruchten over de taart.