KookJij

Kwarktaart met stracciatella en frambozen

Weer eens een andere kwarktaart met een bodem van chocoladecake of brownies, stracciatella kwark en een topping van frambozensaus. Ik heb 4 glutenvrije brownies voor de bodem gebruikt, hiermee maak je heel eenvoudig een glutenvrije variant, die trouwens ook prima smaakt voor mensen die niet glutenvrij hoeven te eten.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kwarktaart met stracciatella en frambozen te bereiden

  1.  Doe het (diepvries)fruit in een pannetje en voeg de suiker en de Coebergh toe, laat het 10 tot 15 minuten zachtjes koken en schep een paar eetlepels sap uit het pannetje. Laat de rest inkoken tot het stroperig wordt.
  2. Snij de cake (of brownies) in plakjes en bedek hiermee de bodem van een springvorm.
  3. Week de gelatine in koud water.
  4. Klop de slagroom stijf en spatel de kwark erdoorheen.
  5. Verwarm het achtergehouden sap en los er de uitgeknepen gelatine in op (goed roeren) en giet het in een dun straaltje bij de slagroom/kwark massa. Meng alles goed door elkaar en giet het op de cake in de springvorm.
  6. Zet het in de koelkast om op te stijven.
  7. Lepel de afgekoelde frambozenmassa erop en smeer het mooi glad.
  8. Verdeel de verse vruchten over de taart.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst