KookJij

Recept voor Kwark- yoghurtbavarois met sinaasappel

Een heerlijk kwark- yoghurtbavarois met sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 386 kCal energie
19 Gram eiwit
19 Gram vet
33 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Week de gelatine in koud water. Breng het sinaasappelsap met de suiker aan de kook. Laat het sap iets afkoelen. Knijp 2 blaadjes gelatine uit en los ze op in het sinaasappelsap. Spoel de puddingvorm om met koud water. Giet het sinaasappelmengsel in de vorm, zet het in de koelkast en laat het in een half uur opstijven.

Knijp de rest van de gelatine uit en los deze op in 2 el. heet water. Roer dit mengsel door de kwark en laat deze iets opstijven.
Klop de eiwitten stijf. Klop de slagroom met de basterdsuiker half stijf. Spatel de sinaasappellikeur, de slagroom en het eiwitt door het kwarkmengsel.
Schep de massa op de sinaasappellaag in de vorm.

Zet de bavarois minimaal 2 uur in de koelkast

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst