Recept
« Terug naar recepten
Kruidige koekjes
PT30M
Kruidige koekjes
Een heerlijk kruidige koekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
borrelhapjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige koekjes te bereiden
Vet 2 bakplaten in met een beetje boter.Klop de boter en de suiker in een kom tot een licht en luchtig mengsel.Zeef de bloem,de twee soorten zout en alle specerijen boven het boter-suikermengsel en roer alles goed door elkaar.Roer de rum door het romige mengsel.Leg met behulp van 2 theelepels 12 bergjes beslag op de bakplaten,op enige afstand van elkaar,zodat ze kunnen uitzetten tijdens het bakproces.Strijk de bovenkant iets glad met de bolle kant van een lepel.Bak de koekjes in 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden goudbruin.Laat de koekjes op een rooster afkoelen en knapperig worden voor u ze serveert.