KookJij

Kruidige beenham

Dit recept is erg lekker als je van pittig eten houd en zeer geschikt voor een kerst diner
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidige beenham te bereiden

  1. Snijd de 3 gele madamme jeanette fijn doe dit in een grote schaal.
  2. Pers boven de madamme jeanette de knoflook tenen.
  3. Hak de koriander en tijm fijn en doe dit bij de knoflook peper mengsel.
  4. Doe er vervolgens 2 eetlepels kerrie poeder bij.
  5. Doe vervolgens de komijn, honing, olijfolie, het sap en rasp van 1 citroen en meng alles door elkaar en wentel de beenham door het mengsel en doe hem in een ovenschaal en giet het mengsel erover en bak hem 30 a 40 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden, bak hem goudbruin en gaar bedruip hem halverwegen nog een keer.
  6. Serveer dit gerecht eventueel met zoete babi pangang saus pakje of pot verkrijgbaar in supermarkt.
  7. Je kan er ook een koude kerriesaus bij serveren.

Mijn kookverhaal (marcel knol)

Als je niet van pittig houd of voor kinderen maakt laat dan de peper achterwege en kan je een pepersausje maken, maal de pepers en doe hier een flinke scheut olie over en laat goed intrekken. (liefst 24 uur van te voren maken)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst