KookJij

Kruidenmix India

Een heerlijk kruidenmix india recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 0 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidenmix India te bereiden

*De sjalotten,knoflook,lomboks en gember in de tjobek fijn wrijven cq in de keukenmachine pureren en hierdoor mengen
de poederachtige substanties.
Deze pasta wordt dan meestal gefruit totdat hij lekker gaat geuren en bezig is bruin te worden.Dan gaan de andere ingredienten er pas in.
#####################################
GARAM MASALA:Een van de vele varieteiten
Alle ingredienten voorzichtig verwarmen,zonder te laten aanbranden en dan fijn malen in het kruidenmolentje.
Vervolgens alle ingredienten goed door elkaar husselen en in een goed gesloten container,lucht-en lichtdicht in de koeling bewaren.Dan kan hij 2-3 mnd goed blijven

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Assy54,Een bumbu kunje een paar dagen bewaren in de koelkast.
De poeder-achtige mengsels (alleen poeders,dus zonder de uien en,gember en lomboks),een paar maanden.
In de freezer kun je bumbu wel 14 dagen bewaren,al wordt hij er niet beter op :uien,knoflook en gember verliezen aan kracht.
Jan A:)
assy54

assy54 zegt:
Toppie! Kun je hem ook in de koelkast bewaren en zo ja hoelang ongeveer? :)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Assy54,Je kunt vele vleesssorten gebruiken:rund,lam,schaap,geit,varken.In fijn gemaakt vlees (gehakt,voor stukken vlees).Ga zo maar door.
Jan A:)
assy54

assy54 zegt:
Welk vlees kun je het beste gebruiken ? :p