KookJij

Krokante kaassalamiknopen

Een heerlijk krokante kaassalamiknopen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krokante kaassalamiknopen te bereiden

Snijd de salami heel fijn. Laat het bladerdeeg ontdooien en druk de plakjes per twee aan elkaar vast tot een rechthoek. Leg 1 deegplak op een licht met bloem bestoven werkvlak. Verdeel de salami erover. Leg de tweede deegplak erop. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 10x20 cm. Bestrijk het deeg met ei en strooi er de geraspte belegen kaas over. Druk de kaas stevig op het deeg en snijd het in lange repen van 1 cm. breed. Leg in elke reep een knoop en leg de knopen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de kaasknopen tot het moment van afbakken afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de knopen in 15 minuten lichtbruin en gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst