KookJij

Krenten rum cake

Een heerlijk krenten rum cake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krenten rum cake te bereiden

Meng de krenten, rozijnen, sucade, oranjesnippers, bigarreaux, appel, amandelen en de rum. Dek de schaal af en zet deze 2 dagen in de koelkast zodat de rum volop in alle ingredienten kan trekken. Af en toe omroeren. Maak cakebeslag van 250 gr bloem, snufje zout, 250 gr suiker en 5 eieren. Roer het rozijnen vruchtenmengsel erdoor. Beboter een vorm en bestrooi deze met paneermeel. Schep het cakebeslag in de vorm en bak deze 90 min in een voorverwarmde oven op 175 graden. Wikkel de cake na afkoelen in aluminiumfolie en bewaar nog 4 dagen op een koele donkere plek (niet in de koelkast).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

yullac

yullac zegt:
Neen, niet wassen maar wel de vruchten in bloem rollen en iets meer bloem toevoegen aan het deeg zodat het deeg minder vloeibaar wordt en dan de vruchten op het allerlaatste toevoegen aan bovenste deel van het deeg, dan zakken ze niet tot vanonder
Ria wuite

Ria wuite zegt:
Jaaa Thelma dat had ik nou ook! het was er niet minder lekker om,maar....het oog wil ook wat toch? we hebben het met een LEPEL opgepeuzeld :p
Thelma Rigter

Thelma Rigter zegt:
Ik heb de cake gebakken de smaak is goed, Maar... Alle vruchten waren naar de bodem gezakt. Gebeurd n.l. altijd als ik vruchtjes in cake doe. Wat doe ik fout? Moet ik ze niet wassen o.i.d. ?? Graag Uw advies.
Thelma