KookJij

Koofteh-ye Kari

Een heerlijk koofteh-ye kari recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Iran
Keuken: Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koofteh-ye Kari te bereiden

Kook de rijst in 2 glazen water + zout totdat ze zacht is, dan afgieten.
Groenten wassen en uit laten lekken, wacht even totdat de groenten droog zijn. Dan alle groenten in kleine stukken hakken.
Eieren in kom doen en rasp de uien erin en mix het met het kerriepoeder + zout en peper, mix dit met het gehakt + bloem + rijst + groenten. 1 Glas koud water toevoegen en vermeng het totdat het stevig wordt, maak hiervan kleine gehaktballetjes (net zo groot als een mandarijn).
Gebakken uien met beetje zout en 4 glazen water aan kook brengen en de gehaktballen toevoegen, op zachte vuur zetten tot dat de gehaktballen gaar zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fariba

fariba zegt:
Hallo Robmar!!
Zoals de rubriek aangeeft,komt het uit Iran, je kan het met brood en of rijst eten.:)
Michiel Disseldorp

Michiel Disseldorp zegt:
Hallo Fariba, erg leuk dat we op deze site ook eens lekkere Iranese recepten zien. Voor mij is dit een relatief onbekende keuken en als kok vind ik het erg leuk om hier wat meer van te weten te komen. Dank hiervoor! Vriendelijke groet, Michiel
robmar

robmar zegt:
Uit welke exotische keuken is dit recept afkomstig?
Wat wordt er meestal bij geserveerd?
peggy

peggy zegt:
Het was heerlijk! Bedankt Fariba voor het recept.
Dank je voor de moeite en tijd om dit recept te plaatsen. :D