KookJij

Koningsberger Klopse (duitse gehaktballetjes)

Een heerlijk koningsberger klopse (duitse gehaktballetjes) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koningsberger Klopse (duitse gehaktballetjes) te bereiden

Meng het gehakt,de peper,zout,paneermeel,fijngesnipperde ui en een klein scheutje melk tot het een stevig geheel is.Draai hier acht gehaktballen van.Braad de ballen in de boter snel aan alle kanten bruin.Haal de gehaktballen uit de pan en fruit in de achtergebleven boter de bloem lichtbruin.Giet langzaam de bouillon en de wijn erbij en blijf roeren tot er een mooie,gebonden saus ontstaat.Voeg dan de kappertjes,suiker 2 dikke schijven citroen en de kleingesneden ansjovis toe.Laat de saus 10 min.sudderen.Laat de gehaktballen 15 min.zachtjes meekoken.Klop de eidooiers los met een beetje van de saus.Verwarm de borden en leg er de gehaktballen op.Haal de saus van het vuur en roer het dooiermengsel erdoor.Schep de saus over de gehaktballen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kirsten

kirsten zegt:
wat ook lekker is, is als je de gehaktbal iets plat slaat, bakken en dan op een geroosterde desemboterham met mosterd!! zonder die saus.
priscilla

priscilla zegt:
Ik heb even een vraagje.
Zou die saus ook zondere de witte wijn kunnen of is er misschien iets dat de witte wijn kan vervangen???

Groetjes Priscilla
Iris

Iris zegt:
Helemaal top!