KookJij

Konijnenbout met Roquefort saus

Een heerlijk konijnenbout met roquefort saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijnenbout met Roquefort saus te bereiden

Konijnenboutjes inwrijven met zout en peper. In een braadpan boter verhitten en de boutjes hierin in ca 10 minuten rondom bruin bakken. Knoflookteentje pellen en heel fijn snipperen. Salie en knoflook toevoegen en ongeveer
2 minuten meebakken. Toevoegen de witte port, het kippenbouillon tabletje (1/4) en 1 1/2 dl. water.
Aan de kook brengen. Met deksel op de pan de konijnenboutjes ongeveer 1 uur zachtjes gaar laten stoven.
Laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast zetten.
In een zeef de peren laten uitlekken en in plakjes snijden.

Konijnenbouten in het stoofvocht weer zachtjes verwarmen. Daarna uit de pan nemen en op een schaal leggen.
Afdekken en warm houden. Stoofvocht boven een maatbeker zeven. In de pan 2 dl. stoofvocht terug doen en hierbij de slagroom doen. Laten inkoken op hoog vuur in ca. 5 minuten, tot een mooie dikke saus is verkregen.
Intussen roquefort fijnprakken, door de saus roeren en al roerende laten smelten.
Stukjes peer toevoegen en 1 minuut mee verwarmen.
Saus over de boutjes schenken.

Serveertip!
Lekker met broccoli en lintmacaroni.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard

Gerard zegt:
Lekker
rientje

rientje zegt:
MMMM lekker hoor ;)
Diana

Diana zegt:
Lekker lekker