KookJij

Konijn op Lummense wijze

Een heerlijke marinade voor konijn.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijn op Lummense wijze te bereiden

Laat de boven vermelde ingredienten een nachtje en een dagje marineren. Haal het konijn uit de marinade en dep droog, wentel in bloem en bak zeer goed aan. Voeg terug bij de marinade en laat 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Haal het konijn uit de ketel en hou warm vervolgens de marinade zeven door een pasvit terug opwarmen en desnoods bij binden met bruine roux. Serveer deze overheerlijke saus over het konijn en presenteer dit gerecht voor uw tafelgenoten. Heerlijk met puree en groenten naar keuze.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je wel Els laat het jullie smaken ;-)
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
oeps ik bedoel KONIJN!!!
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Wij zijn ook liefhebber van komijn en ga deze zeker maken, ik heb je recept dan ook meegenomen. Succes met je smakelijke recepten. Groet Els
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Als het begint te winteren komt hier het konijntje ook weer op tafel, nu genieten van de heerlijke salades voor bij de BBQ
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Zie ik net dit heerlijk dronken konijntje als recept van de dag. Wij zijn er dol op, dus deze zal ik zeker en vast eens klaarmaken. mmmmm...... ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad Lekkerbekske een schijfje peperkoek erbij is ook heerlijk. Nog een optie een boterham besmeerd met mosterd erbij ook eens proberen waard ;-)
Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
En vooral de gemalen gember niet vergeten, want dat spul heeft toverkracht op je tong. Ik heb altijd de neiging een schijfje peperkoek toe te voegen, net als in de hachee. Dat geeft meteen een heel apart lekkere smaak.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Mich, alles samen marineren even de bereiding volgen en je hebt een sausje bij het konijn om van te smullen ;-) groetjes Hilde
Mich

Mich zegt:
Moet het konijn marineren in ALLE opgegeven producten leffe tripel + rode wijn +2 sjalotten +1 ajuin +2 wortelen+6 champignons +6 spruiten +kruiden+ lookpoeder , gemalen gember enz??
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Graag gedaan Lekkerbekske, hier is normaal konijnentijd ook in de winter ;-)
Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Dat wordt zeker geprobeerd, want wij houden allebei van witlof, wat we hier in Canada Belgian endive noemen. Maar dat wordt wel tegen de winter, want dat is voor ons de konijnentijd. Thanks for the suggestion.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Lekkerbekske wat dacht je van gestoofd witloof met een appeltje er onder.
De rode kool spreekt me ook wel aan, nog nooit geprobeerd, zo gauw ik konijn ga klaar maken zal de rode kool van partij zijn. ;-)
Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
De marinade ingrediënten lijken me wel een goede combinatie, maar bij konijn zal het moeilijk zijn een groente te vinden, die er beter bij smaakt dan rode kool.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad Harry, flesjes van 330ml ;-)
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ik ben hier wel heel benieuwd naar. Heb nog nooit konijn bereid. Wat voor flessen bier gebruik je? Zijn dit de normale kleine flesjes?