KookJij

konijn in het zuur

Een heerlijk konijn in het zuur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 3 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: streekgerecht limburg
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe konijn in het zuur te bereiden


* een liter natuur azijn met ¼ liter water mengen.
Voeg hier kruidnagel, peperkorrels en laurierblad aan toe.
2 a 3 uien in ringen snijden en in de azijn doen.
Suiker naar smaak toevoegen (even proeven )

Het konijn in stukken snijden en een nacht in de azijn laten staan.*
Azijn NIET weggooien.

De stukken konijn droogdeppen en dan rondom goed insmeren met pittige mosterd.

Boter goed heet laten worden en de stukken rondom goed bruin bakken.
Daarna de uienringen uit laten lekken en in de overgebleven bakboter even glazig bakken.
Uien uit de pan nemen en nu met de overgebleven bakboter de azijn steeds met kleine beetjes toevoegen ( op een hoog vuur ) tot er een zodanige hoeveelheid in de pan staat dat het konijn geheel onder komt te staan.( eventueel kun je er ook een flesje donker bier doorgieten)
Voeg nu een paar plakken peperkoek toe ( in stukjes kruimelen ) en laat de saus iets indikken .
i.p.v. Peperkoek kan ook stroop worden gebruikt.
Probeer nu de smaak nog eens en indien goed ,dan de stukken konijn en de uien ringen erin doen.
Dit in een afgesloten pan 1 ½ a 2 uur laten sudderen. (vlees moet van het bot vallen ).
lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

smokey

smokey zegt:
Hoi Rob,
Een degelijk en oud recept om konijn zo te bereiden. Probeer voor de variatie eens de azijn te vervangen door een rode wijn om het konijn in te leggen;) is ook verdomde lekker en ook de wijn maakt het vlees mals.;)
wilhelmien

wilhelmien zegt:
lijkt heel veel op mijn recept van mijn schoonmoeder alleen doet zij het eerst aan braden en als laatst suiker en azijn er bij en dat een dag vantevoren maken hoef je hem de andere dag alleen maar op te warmen maar ik ga het nu ook eens zoals jij het doet met mosterd want dat doet zij er niet bij :p
Lizke

Lizke zegt:
Heej Rob, heerlijk om zo'n ouderwets recept terug te zien, om eerlijk te zijnheb ik ook nog nooit met mosterd aangebakken, probeer het ook zeker, wel een goede tip is voor he aanbraden een stukje vet spek uitbakken en hier de goed gedroogd bouten in bakken, ook snijd ik nog een w wordtel tussen de marinade:pmooi om dit hier tegen te komen, wat dacht je in combi met een pastinaak puree:p
annemie1

annemie1 zegt:
Hoi Rob, maak al 30 jaar konijn in het zuur maar heb het nog nooit mosterd gebruikt. Ga het zeker eens proberen. Groetjes Annemie
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Rob,zo te lezen wel apart klaargemaakt met azijn.Proberen waard.Groetjes van ons 3 :);):p