KookJij

Komkommer- paprika relish

Een heerlijk komkommer- paprika relish recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 760 min
Personen: 6 - 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Engelse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Komkommer- paprika relish te bereiden

Grof blenderen: Met de pulse knop zolang blenderen ,tot een consistentie verkregen is van "grof gemalen", dwz er moet nog structuur zitten in de groentes, het mag geen pap zijn geworden.
1).Alle grof geblenderde groentes bij elkaar doen en goed mengen en in een grote zeef doen of in een vergiet.
2).Strooi daarover het fijne zeezout en zet dit de nacht over weg.
3).Ondertussen een oplossing maken van het water, zout, azijn en suiker en dan de mosterd en selderij zout er door werken.
4).Breng het suikerwater aan de kook en gooi het groentemengsel er door en roer goed om.
5).Breng het geheel al roerend wederom aan de kook en breng het dan over in gesteriliseerde potten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Bovenstaand recept is een voorbeeld van een eenvoudige zoet-zurerelish.
Het azijn kan worden weggelaten en we hebben een zoet relish
Er kan meer azijn bij worden gedaan en dan hebben wij een zuur-zoete relish.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gerrit muller

gerrit muller zegt:
Ben nu met de relish bezig, staat nu in de koeling voor de nacht, morgen afwerken.
Ken de relisch van mijn vakantie in toronto in 1979.
Als deze net zo smaakt als wat ik me herinner ga ik spontaan uit mijn dak!! :)
Zit al jaren te zoeken in winkels ed, ook laten meenemen door bekenden die naar canada gaan werkt niet, mogen ze niet meenemen.