KookJij

Knolselderij Roomsoep met Parmaham

Een heerlijk knolselderij roomsoep met parmaham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Schoondochter
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knolselderij Roomsoep met Parmaham te bereiden

1)Zet de kippenbouillon op het vuur en breng tegen de kook. Ondertussen:
1).Fruit de uien aan in de boter, tot ze zacht zijn geworden en ietsje glazig. Doe dan de knoflook er bij en de selderij knol
2).Onder regelmatig roeren de selderij zacht laten worden en dan de room toevoegen. Breng dit al roerend aan de kook.
3).Nu de bouillon aan het room-mengsel toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
4).Laat de soep 20 minuten doorkoken en zet dan de staafmixer in de soep om er een gladde en homogene massa van te draaien.
5).Druk de gepureerde soep door een zeef en laat zo min mogelijk in de zeef achter.
6).Laat de soep nog even doorkoken en maak intussen de parmaham gereed in de oven--->de ham plakjes op een bakblik leggen er iets zwaars op zetten en 10 minuten op 180 graden Celsius laten drogen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de soep over de borden en maak af met een snufje nootmuskaat en wat gehakt groen.
Leg er de strip gedroogde parmaham over heen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst