KookJij

Knien in 't zoer op Maestrichtse wijze (konijn)

Een heerlijk knien in 't zoer op maestrichtse wijze (konijn) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Frutesse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knien in 't zoer op Maestrichtse wijze (konijn) te bereiden

Uien pellen en in ringen snijden. In grote kom ui, azijn, kruidnagels, laurierblad, zout en 5 dl water mengen. Konijn erdoor scheppen en afgedekt in koelkast ca. 12 uur laten staan.

Konijn uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier. In braadpan boter verhitten en konijn rondom bruinbakken. Marinade (ongezeefd) toevoegen en aan de kook brengen. Ontbijtkoek, appelstroop en suiker toevoegen en op laag vuur konijn afgedekt in 45 minuten a 1 uur gaar braden. Laatste 15 minuten van braadtijd deksel verwijderen, zodat de saus iets kan indikken.

Konijn uit pan nemen en op schaal leggen.Saus boven andere pan door zeef schenken. Wijn bij saus schenken. Saus aan de kook brengen en op hoog vuur laten indikken tot mooie lichtgebonden saus ontstaat. Eventueel saus binden met allesbinder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Corrien Derksen

Corrien Derksen zegt:
Dit is werkelijk heerlijk!
Hoort bij mij nu standaard bij de kerst en carnaval. Of feestjes, etentjes met vrienden.
Makkelijk, vooraf te maken en mislukken kan niet!
Ik maak de saus af met wat bruine roux.
Bedankt.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ja hoor, Rangvi, dat kan prima. Mocht je het nog niet zoet genoeg vinden, kun je altijd nog evt een klein schepje (bruine) suiker toevoegen. Maar door de peperkoek komt er al een zoetige smaak aan.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
rangvi

rangvi zegt:
Heerlijk recept, hartelijk dank ! Maar ik woon in Frankrijk en hier is geen keukenstroop verkrijgbaar, WEL peperkoek, kan het ook zonder stroop ???
carin lenders

carin lenders zegt:
Tip: als u in plaats van bindmiddel te gebruiken, de helft van de saus en een gedeelte van de uien met de staafmixer klein mixt en dit terug bij de saus doet, dan krijg je ook een mooi gebonden saus.
groetjes carin.
Jo Wesselius

Jo Wesselius zegt:
Een aanrader voor liefhebbers van konijn. Heerlijk recept!!!!!!
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Bedankt voor het vermelden van de hoeveelheid stroop.Ik had beter moeten kijken.Dat heb je van zo`n voortvarende Canadese Brabander.
Els

Els zegt:
Deze ga ik zeker een keer maken. Lijkt me heerlijk:)