Eet met rijst, geschaafde komkommer en papadums (gebakken).
Zie ook bij Tandoori Kruiden voor de te gebruiken ingrediënten voor dit soort gerechten.
Drink hierbij een Spätlese of Kabinett Riesling Trocken of gewoon een koud pilsje.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Kippenvlees Gehaktballetjes uit India 
						PT75M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kippenvlees Gehaktballetjes uit India
Elk land heeft wel een recept met vlees- of visballetjes.Tenslotte is het een nette manier om bepaalde vleessoorten netjes te verwerken.Deze balletjes hebben een Indiaas tintje
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 75 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									India
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Tallina van den Hoed (Volkskrant 20140429 )
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kippenvlees Gehaktballetjes uit India te bereiden
1).Doe de ui, knoflook, lombok, peterselie, gember, alle specerijen in een blender of vijzel en maak een homogene pulp.
2).Meng met het kippengehakt en de kokos en zet dat 30 minuten weg in de koelkast.
3).Kneed er balletjes van ter grootte van ongeveer 3 - 4 cm in doorsnee.
4).Verhit de rijstolie in de anti-aanbak pan en bak de balletjes mooi bruin. (Bak ze niet alle tegelijk, dan koelt de olie te veel af en worden ze niet mooi bruin). Zet de balletjes warm weg bv in de oven.
5).Schraap de aanbaksels in de pan met een houten lepel los van de bodem met wat water of bouillon en doe dan de yoghurt in de pan. Roer dat lekker om en breng aan de kook (de vloeistof gaat dan bluppen) en strooi de zest over het geheel..
6).Doe de balletjes weer terug in de pan en maak alles door en door warm.
										2).Meng met het kippengehakt en de kokos en zet dat 30 minuten weg in de koelkast.
3).Kneed er balletjes van ter grootte van ongeveer 3 - 4 cm in doorsnee.
4).Verhit de rijstolie in de anti-aanbak pan en bak de balletjes mooi bruin. (Bak ze niet alle tegelijk, dan koelt de olie te veel af en worden ze niet mooi bruin). Zet de balletjes warm weg bv in de oven.
5).Schraap de aanbaksels in de pan met een houten lepel los van de bodem met wat water of bouillon en doe dan de yoghurt in de pan. Roer dat lekker om en breng aan de kook (de vloeistof gaat dan bluppen) en strooi de zest over het geheel..
6).Doe de balletjes weer terug in de pan en maak alles door en door warm.
 
                    





 
					