KookJij

Kippenvlees Gehaktballetjes uit India

Elk land heeft wel een recept met vlees- of visballetjes.Tenslotte is het een nette manier om bepaalde vleessoorten netjes te verwerken.Deze balletjes hebben een Indiaas tintje
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Tallina van den Hoed (Volkskrant 20140429 )
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippenvlees Gehaktballetjes uit India te bereiden

1).Doe de ui, knoflook, lombok, peterselie, gember, alle specerijen in een blender of vijzel en maak een homogene pulp.
2).Meng met het kippengehakt en de kokos en zet dat 30 minuten weg in de koelkast.
3).Kneed er balletjes van ter grootte van ongeveer 3 - 4 cm in doorsnee.
4).Verhit de rijstolie in de anti-aanbak pan en bak de balletjes mooi bruin. (Bak ze niet alle tegelijk, dan koelt de olie te veel af en worden ze niet mooi bruin). Zet de balletjes warm weg bv in de oven.
5).Schraap de aanbaksels in de pan met een houten lepel los van de bodem met wat water of bouillon en doe dan de yoghurt in de pan. Roer dat lekker om en breng aan de kook (de vloeistof gaat dan bluppen) en strooi de zest over het geheel..
6).Doe de balletjes weer terug in de pan en maak alles door en door warm.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Eet met rijst, geschaafde komkommer en papadums (gebakken).
Zie ook bij Tandoori Kruiden voor de te gebruiken ingrediënten voor dit soort gerechten.
Drink hierbij een Spätlese of Kabinett Riesling Trocken of gewoon een koud pilsje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst