KookJij

Kippengehakt met Avo-Mayo

Een heerlijk kippengehakt met avo-mayo recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 - 12 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Ooit eens gehad als een van de borrelhapjes in Texas
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippengehakt met Avo-Mayo te bereiden

*Kippenfilet grof hakken tot een grove tartaar.Limoenen zesteren en uitpersen.Lombok ontzaden en in fijne ringetkes snijden.Blaadjes purut ontnerven en in ragfijne staafjes snijden van 1 cm lang.
*De kip garen in de olie met uitjes en knoflook en blijven roeren.Wanneer gaar gaat er door de zeste,limoensap,
blaadjes purut en de lombok.Nog eens goed doorroeren en warm houden
*De eidooier klutsen en dan met arachide olie een mayonaise maken met peper en zout.De geprakte avocado
opleuken met 1 theelepel zeste en 1 eetlepel limoensap.
*De mayo nu door de avocado-pureé werken tot een gladde homogene massa

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
""""""""""""""""
1).Amuse:De kippemassa onder in een borrel glaasje doen en opvullen met avo-mayo
2).Op een bordje een bergje kippegehakt leggen en daarnaast een bergje avo-mayo
3).Op een amuselepel:Maak een massa van kip en avo-mayo en doe daar wat van op een lepel met een blaadje van het een of ander
#
Ook dit gerecht kan nog verder worden uitgewerkt met bv.
ketumbar en djinten als extra smaakmakertjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst