KookJij

Kip Tonkatsu

Tonkatsu in Japan verwijst naar gebakken gepaneerde varkenskotelet en de Tonkatsu saus. In dit recept braden we de kip gepaneerd en maken we er een saus bij die lijkt op de Japanse Tonkatsu saus. Het is een geliefd recept in de Philippijnen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Filipijnen
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Tonkatsu te bereiden

  1. Maak de saus van de aangegeven ingredienten. Het makkelijkst is alles in een kom te doen van een keukenmachine en dan draaien maar tot een homogene gladde saus is ontstaan.
  2. Rol de kippendijen netjes op en bind ze vast met een keukendraadje.
  3. Zet de frituurpan aan en stel hem af op 180 graden Celsius.
  4. Rol de kip eerst in de eieren, dan in de bloem, dan weer in de eieren en tenslotte door het Panko kruim.
  5. Frituur de kip dan 3 tot 3 1/2 minuut per kant en laat ze dan uitlekken op keukenpapier.
  6. Serveer er rijst bij met de saus en geef er bv een papaya salade bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Een niet al te droge witte wijn of een rose wijn past er goed bij.
Alternatief is een biertje of jasmijnthee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst