KookJij

Recept voor Kip paprika pan

Een heerlijk kip paprika pan recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Hongarije
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Het kipfilet in stukjes snijden en met iets zout en peper kruiden. De ui zeer fijn hakken. De paprika in streepjes snijden. De tomaat emonderende. In een pan de boter verwarmen. Ui en paprika al roerende ongeveer 3 minuut aanbraden. Het vlees toevoegen en licht bruinen, blijf roeren. Knoflook schillen en persen, toevoegen, even aanbraden. Paprikapoeder onderroeren en tomaat en tomaatpuree toevoegen. Enkele minuten op kleine vlam laten koken. Bloem en creme fraiche met elkaar verroeren, dan onder het vlees mengen en voorzichtig verwarmen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ronny

Ronny zegt:
Ik heb mijn vaardigheden geleerd van een Franse Chefkok...die zal het toch wal weten zeker.
Henny

Henny zegt:
ik ben de kok in mijn keuken? snij de tomaten in stukken haal alles er uit tot dat je het vel over houd gooi dat weg en je zult zien wat je heb voor je recept.
ninabonnet

ninabonnet zegt:
tomaten van hun vel ontdoen door ze onder te dompelen in kokend water heet pliceren ( ofwel ontvellen) zo is mij op de hotelschool geleerd.
Maximaal 15 tot 20 seconden, dan onder koud water anders wordt het vruchtvlees zacht.
Ronny Henri szostek

Ronny Henri szostek zegt:
Emonderen betekent: de tomaten van vel ondoen door ze 10 seconden in kokend water leggen en ze daarna in een koud water bed laten afkoelen.
maria.

maria. zegt:
Eerst de tomatenpuree
want die moet ontzuren en dan de tomaten. punt 7
Karin

Karin zegt:
De tomaat emonderende? Wat is dat?