KookJij

Kip met sinaas-gembersaus

Een heerlijk kip met sinaas-gembersaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met sinaas-gembersaus te bereiden

Meng de geraspte sinaasappelschil met het sinaas- en citroensap. Roer de honing, kippenbouillon, gember, mirin, chilivlokken en knoflook eronder.

Klop de maïzena los met wat water en voeg toe aan de saus. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken op een zacht vuur.

Verwarm de oven voor op 175°C. Kruid de kipfilets met zout en peper en bak er een bruin korstje rond. De kip hoeft vanbinnen niet helemaal gaar te zijn. Leg de kip in een ovenschaal, verdeel de rode ui erover en overgiet met de sinaasappelsaus. Snijd de sinaasappelschijven in twee en leg op elke kipfilet een helftje. Bak in 25 minuten gaar in de oven.


Garneer met verse peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst