Recept
« Terug naar recepten
Kip met Gember en Limoen
PT130M
Recept voor Kip met Gember en Limoen
Kip is het pienterste stukje vlees, dus maar weer iets verzonnen met allerlei kruiden..
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
130 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Bereiding
- Meng de kunyit, pimenton en peper en wrijf hiermee de kippendijen in en laat dat 15 minuten intrekken.
- Meng vervolgens het limoensap, de gemberrasp, ketjap en olijfolie en smeer daarmee de kippendijen in.
- Meng de stukken tomaat, de uiensnippers en de knoflook snippers met de olijven en leg de helft daarvan als bodem in de ovenschaal.
- Leg de kip met de rest van het ketjapmengsel ook in de ovenschaal en dek af met de andere helft van de groentemix.
- Dek af met een stuk alu-folie.
- Schuif het geheel in de voorverwarmde oven en haal het er na 5 kwartier uit. Verwijder de alu-folie en zet nog 15 minuten in de oven terug.
- Haal uit de oven en laat even uitstomen.
- Geef er aasrdappelpuree bij en groentes (worteltjes met doppers, venkel, haricots verts, enz.)
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We schenken hierbij een witte wijn, bv een op hout gelagerde Chardonnay of een Riesling Kabinett / Spätlese trocken