Wat een lange lijst aan ingrediënten zul je misschien denken. Bij het nalezen zul je merken, dat het allemaal standaard kruiden zijn, die bijna iedereen wel in het keukenkastje heeft staan.
Het gerecht is beschreven voor 3 personen. Ik heb voor 2 personen minder kip , groente en ook de hoeveelheid kruiderijen naar eigen inzicht en smaak aangepast. Bovendien heb ik een rode puntpaprika voorrang gegeven op de rode paprika .
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Kip Jalfrezi uit India.
						PT35M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kip Jalfrezi uit India.
Indiaase kip Jalfrezi, maar dan zonder dat zakje van een bekend merk. Heel gemakkelijk te maken. Lekker kruidige kip met een woksausje groente en geurige basmatirijst.
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 35 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									India
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kip Jalfrezi uit India. te bereiden
- Doe de in blokjes gesneden kip in een kom en roer er alle kruiden met de maizena door.
- Roer ook alles voor het woksausje doorelkaar.
- Blancheer de gehalveerde sperziebontjes 5 minuten. Giet af , MAAR VANG HET KOOKVOCHT OP. Spoel de boontjes koud.
- Bak de kip goudbruin in de wok. Voeg vervolgens alle groente toe. Bak de groente totdat de paprika zacht is. Schenk er de woksaus bij en laat circa 5 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
- Ondertussen is je rijst in het blancheerwater volgens de beschrijving op de verpakking al gekoookt.
- Serveer deze heerlijke Indiaase kip Jalfrezi met de rijst en geniet.
 
                    





 
					
