Recept
« Terug naar recepten
					
						Kip in erwtensaus
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kip in erwtensaus
Lekker en snel klaar.
            
            
					
									Recept van:
									Jeannine Van Immerseel
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kip in erwtensaus te bereiden
- Snij de kippenfilet in blokjes en kruid met peper.
- Doe de bloem in een plastiek zakje, gooi de blokjes erbij en goed mengen.
- Verhit 30 gr. boter in de vleespan en roerbak de blokjes gedurende 5 minuten, houd warm en appart.
- Verhit de overige boter in een steelpan, fruit hierin de gesnipperde ui gedurende 3 minuten, voeg reepjes ham toe en de erwten. Verwarm het geheel.
- Roer wijn en room door de vleessaus, en roer tot een gladde saus.
- Voeg de groenten en vlees toe en laat goed doorwarmen.
- Dien op met wilde rijst, pasta of aardappelen.
Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)
Vervang kip door kalkoen.
									 
                    




 
					