KookJij

Kip gevuld met koriander, yoghurt en citroen, met ananas en anijs

Een heerlijk kip gevuld met koriander, yoghurt en citroen, met ananas en anijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 110 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: HdV
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip gevuld met koriander, yoghurt en citroen, met ananas en anijs te bereiden

Besmeer de kip aan de buitenkant met het kruidenmengsel.
Vul de kip, met koriander, yoghurt en citroen en sluit af met een grote geschilde ui en evt. coctailprikkers.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereid de de kip gedurende ca 1.5 uur.
Snijd de ananas, ongeschild, aan 2 kanten in de lengte open, tot de kern en vul met anijszaad.
Sluit de messneden met coctailprikkers.
Verwarm de ananas 3/4 uur mee.
Als de kip gaar is, dien op, snijd de ananas in parten en serveer erbij.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

De ananas krijgt een milde anijsachtige smaak en past goed bij de kip.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Die boer met die koeienfabriek, dat grensgeval, die met dat Neanderthalerhoofd. Hij had al die vrouwen eigenlijk voor joker had laten komen. Hij vond alles helemaal Toppie. En dan op zijn Duits: THoppie. Hij werkte danig op mijn lachspieren. Groetjes Roos.
hns

hns zegt:
Welk citaat? Hans.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Graag gedaan hoor. Wat een lijdensweg was het op deze site te komen. Het systeem functioneerde niet toppy (citaat van die vreemde boer uit BZV) Roza.
hns

hns zegt:
dank je wel Roos.:):)
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Ja Hans, jij weet tenminste hoe je een kip moet klaarmaken. Roza.