Recept
« Terug naar recepten
					
						Kikkererwtensoep
						PT120M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kikkererwtensoep
Een heerlijk kikkererwtensoep recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Carmen Giskes
								
																
									Bereidingstijd:
									 120 min
								
								
									Personen:
									4-6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									vriendin
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kikkererwtensoep te bereiden
 Olie verwarmen en vlees bakken. Ui even later erbij en ook mee fruiten. Peper en zout er over tijdens bakken.
Kikkererwten, linzen, knolselderij, peterselie,
saffraan, kaneel, tomaten, zout, koriander, 1 1/2 liter water toevoegen en alles zo'n 2 uur laten sudderen tot gaar.
Vlees uit de pan en ontdoen van het bot, in stukjes snijden en terug in de pan.
Breng de soep met peper en zout en limoensap op smaak.
Serveren met koriander, schijfjes limoen en dadels en brood natuurlijk.
										Kikkererwten, linzen, knolselderij, peterselie,
saffraan, kaneel, tomaten, zout, koriander, 1 1/2 liter water toevoegen en alles zo'n 2 uur laten sudderen tot gaar.
Vlees uit de pan en ontdoen van het bot, in stukjes snijden en terug in de pan.
Breng de soep met peper en zout en limoensap op smaak.
Serveren met koriander, schijfjes limoen en dadels en brood natuurlijk.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Bij een vriendin geproefd, en zo lekker.
									
                    