Recept
« Terug naar recepten
Kikkererwtensoep
PT120M
Kikkererwtensoep
Een heerlijk kikkererwtensoep recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kikkererwtensoep te bereiden
Olie verwarmen en vlees bakken. Ui even later erbij en ook mee fruiten. Peper en zout er over tijdens bakken.
Kikkererwten, linzen, knolselderij, peterselie,
saffraan, kaneel, tomaten, zout, koriander, 1 1/2 liter water toevoegen en alles zo'n 2 uur laten sudderen tot gaar.
Vlees uit de pan en ontdoen van het bot, in stukjes snijden en terug in de pan.
Breng de soep met peper en zout en limoensap op smaak.
Serveren met koriander, schijfjes limoen en dadels en brood natuurlijk.
Kikkererwten, linzen, knolselderij, peterselie,
saffraan, kaneel, tomaten, zout, koriander, 1 1/2 liter water toevoegen en alles zo'n 2 uur laten sudderen tot gaar.
Vlees uit de pan en ontdoen van het bot, in stukjes snijden en terug in de pan.
Breng de soep met peper en zout en limoensap op smaak.
Serveren met koriander, schijfjes limoen en dadels en brood natuurlijk.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Bij een vriendin geproefd, en zo lekker.