KookJij

Kikkererwtensoep

Een heerlijk kikkererwtensoep recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: vriendin
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kikkererwtensoep te bereiden

Olie verwarmen en vlees bakken. Ui even later erbij en ook mee fruiten. Peper en zout er over tijdens bakken.
Kikkererwten, linzen, knolselderij, peterselie,
saffraan, kaneel, tomaten, zout, koriander, 1 1/2 liter water toevoegen en alles zo'n 2 uur laten sudderen tot gaar.
Vlees uit de pan en ontdoen van het bot, in stukjes snijden en terug in de pan.
Breng de soep met peper en zout en limoensap op smaak.
Serveren met koriander, schijfjes limoen en dadels en brood natuurlijk.

Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)

Bij een vriendin geproefd, en zo lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst