KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

De Surinaamse keuken kenmerkt zich door haar slaven/immigranten verleden. De keukens van Afrika, India, China en Indonesie vormen de basis.

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Surinaamse recepten

    1. Een heerlijk stoofpotje, waar je zelf je eigen 'draai' aan kunt geven. Ingredienten: 500 gram riblappen, 2 uien, grof gesneden, 1 paprika, grof gesneden, 3 teentjes knoflook, gesnipperd, stuk gember, in vieren gesneden, 3 tomaten, gesneden, bladpeterselie, 4 schijven ananas in stukjes, 1 peper naar keuze...
    2. Ingredienten: 500 gram gehakt half om half, 1 pot Bami of Nasi Trafasie (niet alles nodig), 1 ei, 1 (rode) ui gesnipperd, paneermeel (zie bij bereiding), 4 el bakboter, heet water (zie bij bereiding)
    3. Ingredienten: 50 gr boter, 1 pot Moksi Meti-marinade (Faja Lobi), 4 kipfilets (schoongemaakt), 4 uien (in halve ringen), 4 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 Spaans pepertje (in stukjes gesneden), 3 dl kippenbouillon (van 1 blokje),...

    4. Heerlijkr roti uit de slowcooker heb het afgelopen week geprobeerd en vond het erg lekker. Ingredienten: kippendijfilet, sperziebonen / kouseband, Roti hot pepersaus, marinade, 1 gele madame jaenette ( fijngehakt) , aardappel blokjes / kriel, kerrie massala, sambal, eieren gekookt, zout naar smaak, peper naar smaak, papri...
    5. De keuken in Surinaame wordt bepaald door de diverse bevolkingsgroepen: Afro Surinamers, Javanen, Hindoestanen, Gemengden, Inheemsen (Indianen), Chinezen e... Ingredienten: 1500 gram kippendijen in stukken, 1 flinke ui in stukken, 3 teentjes knoflook in stukken, 3 cm gember in dunne plakken, 1 gekneusde sereh stengel, 3 gekneusde korrels piment, 1 theelepel gekneusen zwarte peper korrels, 2...
    6. Lekker Surinaams gerecht Ingredienten: lamsbout ( zonder bot), archide of olijfolie , ui grof gesnipperd, vleestomaat, knoflook fijngehakt, kerrie masala, groenteboullon, gele peper fijngehakt met zaad, aardappels in blokjes gesneden en geschild, hardgekookte...
    7. Een groente gerecht uit Suriname, dat sterk doet denken aan de Indonesische gado gado. Ingredienten: 150 gram schoongemakkte Kang Kung (of wilde spinazie), 300 gram schoongemaakte kousenband in stokjes van 4 cm, 180 gram Chinese kool (of Paksoi) schoonmaken, 200 gram schoongemaakte spitskool, 250 gram komkommer schoonm...
    8. In Surname komen veel gerechten met een Aziatische achtergrond voor, niet verwonderlijk door de massa's immigranten uit Azie. Ingredienten: 1 kilo kippendijen goed afspoelen en daarna goed droogdeppen, 1 bombay ui snipperen + 5 teentjes knoflook, 1 tomaat fijnsnijden, 5 cm laos raspen, 5 cm djahé raspen, 3 takjes selderij snipperen, 3 rode lomboks ontzaden e...

    9. Ingredienten: 4 grote kipfilets, in grove stukken, 1 pot Moksie Metie marinade (Faja Lobi), 50 gr boter, 1 bol knoflook (liefst verse), teentjes uit de velletjes gehaald, 6 sjalotjes, in partjes, 1 Spaans pepertje, in ringetjes, 3 dl...
    10. Dit soort verwaarende receptuur krijg je als je vrouw een tante heeft, die op Java is geboren en lange tijd in Suriname heeft gewoond. Maar koken dat ze ko... Ingredienten: 600 gram kippendijen zonder bot, 2 & 2 sjalotten snipperen, 3 teentjes knoflook snipperen, 3 rode lomboks zonder zaad (mijn tante maakte het met Cabé Rawit!), 5 cc ketumbar, 5 cc vers gemalen zwarte peper, 5 cc gul Djawa...
    11. Een lekkere en smeuige bami-hap voor de liefhebbers. Het is verstandig om je enigszins te houden aan de hoeveelheden in dit recept om niet voor smaak-verra... Ingredienten: 400 gram spaghetti, 350 gram kippendijen zonder bot in kleine blokjes, 50 ml + 1 x 5cc ketjap manis, 100 ml + 1 x 5 cc ketjap asin (zout), een paar takjes bladselderij, 1 x 5 cc 5-kruidenpoeder + 5cc vers gemalen zwart...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok
    Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok Categorie Pasta's
    Een lekker receptje als je geen zin hebt om uitgebreid te kokkerellen Ingredienten: 150 gram spaghetti, ½ rode peper gesnipperd, ½ blikje tomatenblokjes en 1 eetl. kappertjes, 1 ui grof gesnipperd, 1 teentje knoflook fijn gesneden, 3 ansjovisjes fijn gesneden, 1 flinke scheut droge witte wijn, paar takj
  2. Chocolade banaan op de BBQ
    Chocolade banaan op de BBQ Categorie Nagerechten
    Het ideale nagerecht voor de barbecue, warme banaan met gesmolten chocolade. Super makkelijk en lekker! Ingredienten: Banaan, Chocolade
  3. Gevulde aubergine op de BBQ
    Gevulde aubergine op de BBQ Categorie Bijgerechten, Groenten
    Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor bij de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
  4. Pasta met tuinbonen
    Pasta met tuinbonen Categorie Pasta's, Vegetarisch
    Vrolijk gerecht met groene groente en een leuk recept om een keer te variëren met tuinbonen. Ingredienten: Verse tagliatelle, Gedopte tuinbonen, Velderwtjes, Knoflook, Olijfolie, Geraspte pecorino kaas, Citroen, Peper, Zout
  5. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  6. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  7. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  8. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  9. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  10. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water