KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

De Surinaamse keuken kenmerkt zich door haar slaven/immigranten verleden. De keukens van Afrika, India, China en Indonesie vormen de basis.

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Surinaamse recepten

    1. Ingredienten: 50 gr boter, 1 pot Moksi Meti-marinade (Faja Lobi), 4 kipfilets (schoongemaakt), 4 uien (in halve ringen), 4 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 Spaans pepertje (in stukjes gesneden), 3 dl kippenbouillon (van 1 blokje),...
    2. Een heerlijk stoofpotje, waar je zelf je eigen 'draai' aan kunt geven. Ingredienten: 500 gram riblappen, 2 uien, grof gesneden, 1 paprika, grof gesneden, 3 teentjes knoflook, gesnipperd, stuk gember, in vieren gesneden, 3 tomaten, gesneden, bladpeterselie, 4 schijven ananas in stukjes, 1 peper naar keuze...
    3. Ingredienten: 500 gram gehakt half om half, 1 pot Bami of Nasi Trafasie (niet alles nodig), 1 ei, 1 (rode) ui gesnipperd, paneermeel (zie bij bereiding), 4 el bakboter, heet water (zie bij bereiding)

    4. Lekker Surinaams gerecht Ingredienten: lamsbout ( zonder bot), archide of olijfolie , ui grof gesnipperd, vleestomaat, knoflook fijngehakt, kerrie masala, groenteboullon, gele peper fijngehakt met zaad, aardappels in blokjes gesneden en geschild, hardgekookte...
    5. Tortilla met Surinaams gekruide kip Ingredienten: kippendij, gehakte knoflook, gesnipperde ui, marinade (bijvoorbeeld Paloeloe), zoete aardappels, sperzieboontjes, eieren, tortilla's/wraps
    6. Heerlijkr roti uit de slowcooker heb het afgelopen week geprobeerd en vond het erg lekker. Ingredienten: kippendijfilet, sperziebonen / kouseband, Roti hot pepersaus, marinade, 1 gele madame jaenette ( fijngehakt) , aardappel blokjes / kriel, kerrie massala, sambal, eieren gekookt, zout naar smaak, peper naar smaak, papri...
    7. Dit soort verwaarende receptuur krijg je als je vrouw een tante heeft, die op Java is geboren en lange tijd in Suriname heeft gewoond. Maar koken dat ze ko... Ingredienten: 600 gram kippendijen zonder bot, 2 & 2 sjalotten snipperen, 3 teentjes knoflook snipperen, 3 rode lomboks zonder zaad (mijn tante maakte het met Cabé Rawit!), 5 cc ketumbar, 5 cc vers gemalen zwarte peper, 5 cc gul Djawa...
    8. Ingredienten: 4 grote kipfilets, in grove stukken, 1 pot Moksie Metie marinade (Faja Lobi), 50 gr boter, 1 bol knoflook (liefst verse), teentjes uit de velletjes gehaald, 6 sjalotjes, in partjes, 1 Spaans pepertje, in ringetjes, 3 dl...

    9. De keuken in Surinaame wordt bepaald door de diverse bevolkingsgroepen: Afro Surinamers, Javanen, Hindoestanen, Gemengden, Inheemsen (Indianen), Chinezen e... Ingredienten: 1500 gram kippendijen in stukken, 1 flinke ui in stukken, 3 teentjes knoflook in stukken, 3 cm gember in dunne plakken, 1 gekneusde sereh stengel, 3 gekneusde korrels piment, 1 theelepel gekneusen zwarte peper korrels, 2...
    10. Een groente gerecht uit Suriname, dat sterk doet denken aan de Indonesische gado gado. Ingredienten: 150 gram schoongemakkte Kang Kung (of wilde spinazie), 300 gram schoongemaakte kousenband in stokjes van 4 cm, 180 gram Chinese kool (of Paksoi) schoonmaken, 200 gram schoongemaakte spitskool, 250 gram komkommer schoonm...
    11. Een lekkere en smeuige bami-hap voor de liefhebbers. Het is verstandig om je enigszins te houden aan de hoeveelheden in dit recept om niet voor smaak-verra... Ingredienten: 400 gram spaghetti, 350 gram kippendijen zonder bot in kleine blokjes, 50 ml + 1 x 5cc ketjap manis, 100 ml + 1 x 5 cc ketjap asin (zout), een paar takjes bladselderij, 1 x 5 cc 5-kruidenpoeder + 5cc vers gemalen zwart...
    12. In Surname komen veel gerechten met een Aziatische achtergrond voor, niet verwonderlijk door de massa's immigranten uit Azie. Ingredienten: 1 kilo kippendijen goed afspoelen en daarna goed droogdeppen, 1 bombay ui snipperen + 5 teentjes knoflook, 1 tomaat fijnsnijden, 5 cm laos raspen, 5 cm djahé raspen, 3 takjes selderij snipperen, 3 rode lomboks ontzaden e...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  2. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  3. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Tagliatelle met garnalen
    Tagliatelle met garnalen Categorie Pasta's
    Tagliatelle met garnalen. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas
    Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas Categorie Pasta's
    Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas. De bereidingstijd is circa 55 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Tortilla met Surinaams gekruide kip
    Tortilla met Surinaams gekruide kip Categorie Wraps
    Tortilla met Surinaams gekruide kip. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Gevulde kip samba broodjes
    Gevulde kip samba broodjes Categorie Gerecht
    Gevulde kip samba broodjes. De bereidingstijd is circa 85 minuten en het is voor ongeveer 12 personen.
  9. Heringssalat met Rode Biet
    Heringssalat met Rode Biet Categorie Overig
    Een Duits gerecht dat in tegenstelling tot de Heringstip niet met zure maar met zoute haring gemaakt wordt. De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 12 personen.
  10. Duitse eiernoedels met gebakken uitjes, spekjes en Emmentaler kaas
    Duitse eiernoedels met gebakken uitjes, spekjes en Emmentaler kaas Categorie Pasta's
    Duitse eiernoedels met gebakken uitjes, spekjes en Emmentaler kaas. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.