KookJij
Lees meer Lees minder

Recepten

De Regionale keuken kenmerkt zich door de streekgebonden manier van het gebruik en bereiden van de ingredienten.

Filters worden geladen

Regionale recepten

    1. Bij vrienden, afkomstig uit Groningen, aten we een keer stamppot koolraap. We vonden de stamppot erg lekker en wat bleek? Er zat stroop door de stamppot.... Ingredienten: plm. 750 gram koolraap, geschild en in blokjes gesneden , 750 gr kruimige aardappelen , geschild, in stukken, 2 groentebouillontabletten, verkruimeld, zout - peper - nootmuskaat , 125 ml slagroom , 2 eetlepels keukenstro...
    2. Deze stoere en stevige uiensoep is heel anders dan de meeste uiensoepen die ik ken. Zo zit er meestal wijn in de soep, in deze soep daarentegen zit juist bi... Ingredienten: 1 kilo (gewone) gele uien, 500 gram rode uien, 500 gram sjalotten, 6 teentjes knoflook, 4 speklappen, 2 flesjes la Trappe dubbe, enkele takjes tijm, 3 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, 3 liter runderbouillon (van...
    3. Pierogi zijn een soort gevulde deeg-envelopjes. Ze zijn in de slavische, Baltische en russische landen een populair recept. Ze zijn vergelijkbaar met de I... Ingredienten: 125 cc melk, 225 gram bloem, 3 geklutste eieren, 3 cc zeezout, 4 eetlepels olijfolie, 5 sjalotjes snipperen, 5 teentjes knoflook snipperen, 5 cc vers gemalen zwarte peper, 5 cc zeezout, 3 cc djinten, 3 cc gemalen allspi...

    4. Eigenlijk alle recepten voor duiveltjesvlees die ik tot nu toe tegen ben gekomen zijn met een zakje nasikruiden. Omdat ik van mening ben dat dit gerecht ook... Ingredienten: 1 kilo varkensvlees (kip of rund kan ook), arachideolie, 4 uien, 4 t knoflook, 1 el gember (vers geraspt), 1 tl korianderpoeder (ketoembar, 1 tl komijnpoeder (djinten), 1 tl kurkuma, 1 el sambal oelek, peper en zout,...
    5. Een recept uit een hele oude Tip Culinair, De gehaktbol bestaat uit twee delen met een lekkere tussenlaag. In de bol zit onder meer kaas, kappertjes, pesto... Ingredienten: 3 sneetjes witbrood zonder korst – , plm. 1 dl melk – , 1 kg mager rundergehakt –, zout, peper – , 1 ei los geklopt – , 2 eetl. groene pesto –, 1 tl geraspte citroenschil –, rozemarijn naar smaak – , 2 el fijngehakte wa...
    6. Elk jaar na de grote Carnavalsoptocht storten de muzikanten van de Zaate Herremenie : "Hou op die Kis" zich op de hot chili , die saxefonist Jean... Ingredienten: 500 gram half om half gehakt, 1 pot bruine bonen ( Hak), 3 uien grof gesnipperd , 2 teen knoflook gesnipperd, 1 rode paprika in blokjes gesneden, 2 blikjes tomatenpuree à 70 gram , peper, zout, paprikapoeder ,chilipoed...
    7. Dit is zo'n gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Als voorgerecht in een pasteitje. Als lunch met toast of met een hard broodje. Ook als hoofdgerecht me... Ingredienten: 250 gram gekookte asperges, 250 gram oesterzwammen, 250 gram garnalen, 2 dl. kookvocht van asperges(schillen), 15 gram boter, 20 gram bloem, 1 gesnipperde sjalot, 1 dl. kookroom, peper, zout en nootmuskaat, 1 runderbouil...
    8. Een gezond pitabroodje, ideaal voor het weekend. Ingredienten: Rundergehakt, Champignons, Doperwten, Andijvie, Cherrytomaatjes, Ui, Knoflook, Tomatenpuree, Korianderzaad, Komijnzaad, Peper en zout, Olie, Pitabroodjes

    9. Deze zelfgemaakte vruchtenazijn van blauwe bessen is uitermate geschikt voor het maken van dressings in salades e.d. Ingredienten: 250 gram blauwe bessen, 750 ml witte wijn azijn, 150 gram suiker, rasp van een sinaasappel
    10. Heerlijke Hartige taart met kip en cashewnoten Ingredienten: 1 pak Bladerdeeg (225 g), 1200 g kippenbouten, 4 eetlepels olie, 1 theelepel gemberpoeder, 1 envelopje saffraan, zout, peper, 1 1/2 theelepel kaneelpoeder, 400 g uien, 1/2 zakje verse peterselie, 4 eieren (middel groot),...
    11. Asperges en rabarber zijn 2 ultieme lente producten. Ik eet ze vaak genoeg samen. Dat wil zeggen de rabarbercompote als fris bijgerecht. Ik heb er eigenlij... Ingredienten: 500 gram (niet te dikke) witte asperges, 250 gram rabarber, 2 sjalotten, 100 ml asperge edik (of witte wijn azijn), 100 ml witte port, sap van 1 citroen, 2 el gedroogde cranberrys, 150 gram geleisuiker (speciaal), peper...
    12. Een anders dan andere aspergesalade. Heerlijk op een warme zomerdag als hoofdgerecht of als lunch. Maar ook een prima begeleider bij een bbq of funcooking.... Ingredienten: 200 gram rijst, 1 kg asperges, 300 gr gerookte kipfilet, 1 bosje lente ui, 3 stengels bleekselderij, 2 verse rijpe mangos (eventueel te vervangen door 1 blikje), Voor de dressing: 2 el mango chutney 4 el olijfolie van g...
    13. Een heerlijk voorgerecht wat ervoor zorgt dat je al zin krijgt in de zomer. Een simpele maar erg lekkere combinatie van allerlei Italiaanse ingrediënt... Ingredienten: 16 schijven Parmaham, 250 gram groene aspergepunten, zakje rucola (75 gram), zongedroogde tomaatjes, schilfers Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten, Voor de dressing: - 1 el balsamico azijn - 3 el olijfolie - 1 e...

    14. Ingredienten: 700 gr runderlappen (in stukken van 2x2cm), Versgemalen peper en zout, mosterdpoeder en bloem, 50 gr boter, 2 grote uien (in halve ringen), 1 winterwortel (geschild en in halve plakjes), 4 vleestomaten (in blokjes), 2 te...
    15. Als je bent opgegroeid in een streek waar de asperges als paddenstoelen uit de grond schieten kan het niet anders dan dat je alle geheimen van "het wi... Ingredienten: 1 kilo witte asperges, 1.5 liter kookvocht van de schillen, 50 gram boter, 50 gram bloem, 1 bekertje room, 4 eieren (hardgekookt), 100 gram ham blokjes,, 2 el. bieslook, 2 runderbouillonblokken, foelie (om met de schille...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Gegrilde kipsalade met pittige mangosalsa en frisse yoghurtdressing.
    Gegrilde kipsalade met pittige mangosalsa en frisse yoghurtdressing. Categorie Gevogelte, Salades
    Eindelijk weer eens een zonnige dag. Dan smaakt een maaltijdsalade op het zonnig terras buiten gewoon prima. Een heerlijke combinatie deze pittige mangosalsa.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Warm Weer Pastasalade  met Tonijn en Sardientjes.
    Warm Weer Pastasalade met Tonijn en Sardientjes. Categorie Vis, schaal- en schelpdieren, Salades
    Deze pastasalade smaakt lauwwarm erg lekker, maar ook gekoeld uit de koelkast. Het is maar net , waar je voorkeur naar uitgaat. De basis is fusilli met daa.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  3. Romige Risotto met kastanje champignons
    Romige Risotto met kastanje champignons Categorie Vegetarisch, Rijst
    Een lekker risotto maak je met wat extra geduld en een flinke portie liefde. Deze risotto is lekker romig en smaakvol.. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  4. Italiaanse kabeljauw ovenschotel met tomaat en   zwarte olijven
    Italiaanse kabeljauw ovenschotel met tomaat en zwarte olijven Categorie Vis, schaal- en schelpdieren, Ovenschotels
    Eenvoudig, snel visgerecht uit de oven op smaak gebracht met kruiden, tomaat, ui , crème fraîche ,olijven en kaas.. De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  5. A G V tje uit de wok
    A G V tje uit de wok Categorie Vlees, Wokken
    Als je het voorkoken van de aardappelblokjes even niet meetelt, heb je alleen de wok nodig. Bovendien is dit gerecht extra snel klaar als je alle benodigde.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  6. Spekjespuree - lenteschotel met asperges, ham, kaas en ei.
    Spekjespuree - lenteschotel met asperges, ham, kaas en ei. Categorie Aardappels, Ovenschotels
    Twee éénpersoons ovenschoteltjes zijn ideaal. Iets meer puree voor hem en iets minder voor haar. " Deze puree mag je me vaker voorschotel.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  7.  Rijstovenschoteltje met gehakt verrassend licht pittig - zoet.
    Rijstovenschoteltje met gehakt verrassend licht pittig - zoet. Categorie Vlees, Rijst, Ovenschotels
    Een basic ovenschoteltje, maar dan wel heerlijk anders door de combinatie van pittige sambal, kruidige gember en zoete rozijnen met een crunch van amandelsch.... De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  8. Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt .
    Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt . Categorie Vlees, Ovenschotels
    Als je van Mexicaans eten houdt, dan weet je wel dat alle Mexicaanse lekkernijen meestal verstopt zitten in een WRAP, of dat er een TACO mee wordt gevuld. D.... De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  9. Witte asperges met mascarpone en gerookte zalm in bladerdeeg
    Witte asperges met mascarpone en gerookte zalm in bladerdeeg Categorie Overig, Vis, schaal- en schelpdieren, Warm, Warm
    Een eenvoudig gerecht met het gouden duo ASPERGES en ZALM. Klaar in 40 minuten . Heerlijk als hoofdgerecht en zelfs als lunch.In het klein een fijne amuse o.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  10. Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
    Zuurkool ovenschotel met rundergehakt Categorie Vlees, Ovenschotels
    Nog eenmaal een lekkere ovenschotel met zuurkool dit seizoen. De zuurkool wordt 10 minuten in appelsap met appel gekookt. Het gehakt krijgt veel smaak met.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  11. Varkenshaasje met jachtsaus
    Varkenshaasje met jachtsaus Categorie Overig, Warm
    Hoewel manlief zijn biefstukje het liefst naturel eet, wil ik dat mooie biefstukje, varkenshaasje of karbonaadje een enkele keer toch eens verwennen met een.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  12. Twee heerlijke sausjes voor over je biefstuk, karbonade of varkenshaasje.
    Twee heerlijke sausjes voor over je biefstuk, karbonade of varkenshaasje. Categorie Overig, Warm
    Hoewel manlief zijn biefstukje het liefst naturel eet, wil ik dat mooie biefstukje, varkenshaasje of karbonaadje een enkele keer toch eens verwennen met een.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  13. Broodje ei met babyspinazie en tuinkers.
    Broodje ei met babyspinazie en tuinkers. Categorie Overig, Beleg, Warm
    Toch weer te veel eieren ingekocht met Pasen. Nu eens geen eiersalade, maar een broodje ei, als lunch gemaakt en weer 2 eitjes op.. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  14. Verrukkelijke Chinese Sesamkip met groene paprika en bosui....
    Verrukkelijke Chinese Sesamkip met groene paprika en bosui.... Categorie Gevogelte, Rijst, Hoofdgerechten
    Hier in huize eten we graag een gerecht met het meest veelzijdige stukje vlees. :) Altijd verrassend en altijd anders. Net zoals deze heerlijke Chinese Sesam k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  15. Zomerstoof met kippendij , paprika, champignons , peper ui en tomaat.
    Zomerstoof met kippendij , paprika, champignons , peper ui en tomaat. Categorie Gevogelte, Stoofschotels
    Kippendijen aanbakken, ui, peper , paprika en champignons bakken, tomaat erbij, sudderen en klaar.. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  16. Een- pans- runder- stoofje met groente .
    Een- pans- runder- stoofje met groente . Categorie Vlees, Stoofschotels
    Dit stoofje staat voor deze zondag , maar zaterdag heb ik het vlees al gestoofd ruim 3 uur en is na proeven heerlijk mals. Zo hoeft vandaag alleen het vlees.... De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  17. Stoofpotje met KALKOEN
    Stoofpotje met KALKOEN Categorie Gevogelte, Pasta's, Stoofschotels
    Dit is nu eens iets heel anders .Een stoofpotje met veel groente en met kalkoen. En..... het hoeft veel minder lang te sudderen. . De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  18. Roerbak met rundergehakt, paksoi en kastanje champignons
    Roerbak met rundergehakt, paksoi en kastanje champignons Categorie Vlees, Wokken
    Lekker oosters en snel gerecht, dat met een beetje fantasie en wat rest champignons en taugé ontstaan is.. De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  19. Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
    Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel Categorie met Vlees, met Groente
    Deze stoere en stevige uiensoep is heel anders dan de meeste uiensoepen die ik ken. Zo zit er meestal wijn in de soep, in deze soep daarentegen zit juist bi.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 10 personen.
  20. Falscher Hase (gehaktbrood)
    Falscher Hase (gehaktbrood) Categorie Vlees
    Dit gerecht kwam in tegen op een menukaart toen ik een weekendje in de Eifel was om te wandelen. De naam van het gerecht intrigeerde me zo erg dat ik, toen.... De bereidingstijd is circa 90 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  21. Wraps met zalm teriyaki
    Wraps met zalm teriyaki Categorie Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren, Wraps
    Zelf gemaakte teriyakisaus is zoveel lekkerder, dan het potje, flesje of zakje uit de supermarkt. Deze Japanse saus is heerlijk bij het klassieke gerecht.... De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  22. Geplette Opperdoezer uit de oven (Smashed Patatoes)
    Geplette Opperdoezer uit de oven (Smashed Patatoes) Categorie Groenten, Overig
    Ik heb eens een keertje ergens zoiets van Jamie Oliver gezien maar omdat ik het in mijn kookboeken nergens meer terug kon vinden heb ik het op mijn eigen man.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  23. Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten) Categorie Stoofschotels, Sinterklaas
    Een winters stoofpotje op smaak gebracht met peper/kruidnoten. Het past dus he-le-maal bij de tijd van Sinterklaas. De pepernoten hebben een bindende werking.... De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  24. Verse friet met schil zoals bij La Place
    Verse friet met schil zoals bij La Place Categorie Groenten, Overig
    De lekkerste friet vind ik die grove frieten met schil van La Place. Dus toen ik er onlangs weer eens een keertje van had zitten smullen, en dat de volgend.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  25. Hollandse bami met veel groenten
    Hollandse bami met veel groenten Categorie Overig, Pasta's, Wokken
    Een Indonesisch recept maar dan op zijn Hollands. Zoals je in de Nederlandse keuken veel Indische invloeden tegenkomt, zo kom je in Indonesië ook nog h.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  26. Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
    Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus Categorie Ovenschotels
    Eenmaal een fan altijd een fan zullen we maar zeggen. Ik zocht een stoofpotje of ovenschotel en dit gerecht van Jeroen Meus stond me wel aan. Een heerlijk st.... De bereidingstijd is circa 150 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  27. Oosterse kip met rijst en zoetzure komkommer.
    Oosterse kip met rijst en zoetzure komkommer. Categorie Gevogelte, Rijst
    Op binnenste Buiten zag ik dit gerecht. Toen de blok santen werd ingezet, moest ik afhaken. Santen heeft een sterke kokossmaak en ik vind dat heerlijk, maa.... De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  28. Heerlijke toast van overgebleven stokbrood
    Heerlijke toast van overgebleven stokbrood Categorie Gerecht, Koud, Koud
    Dit is nauwelijks een recept te noemen, maar ik wil het hier toch graag plaatsen. Een vorm om verspilling te voorkomen, resulteert in een houdbare lekkerni.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  29. Kaas-knoflookbroodjes van pizzadeeg
    Kaas-knoflookbroodjes van pizzadeeg Categorie Bakken, Warm
    Op Culy.nl vond ik het recept voor deze heerlijke knoflookbroodjes. Heel gemakkelijk te maken met een rol of blikje pizzadeeg. We hebben deze lekkere brood.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 10 personen.
  30. Gevuld stokbrood: 1x met tonijncrème en 1x met (room)kaas en rauwe ham
    Gevuld stokbrood: 1x met tonijncrème en 1x met (room)kaas en rauwe ham Categorie Beleg, Warm, Warm
    Voor onze gasten maakte ik bij de lunch gevuld stokbrood. Niet tevoren gepland dus gevuld met wat ik in huis had. Eén stokbrood (twee heften) met to.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  31. Rosbief carpaccio met truffelmayonaise
    Rosbief carpaccio met truffelmayonaise Categorie Koud
    Dit gerecht is ideaal om een stukje overgebleven rosbief goed te benutten. Natuurlijk hoef je niet te wachten tot er een stukje rosbief overblijft en kun je.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  32. Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
    Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd Categorie Warm
    Een bezoek aan Doesburg is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan het mosterdmuseum waar in hetzelfde pand ook de mosterdfabriek is gevestigd. Tot.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  33. Stoofpot van kip en krieltjes met piccadillo van Jonnie Boer
    Stoofpot van kip en krieltjes met piccadillo van Jonnie Boer Categorie Gevogelte, Stoofschotels
    Piccadillo is ook weer een van de heerlijke kruidenmengsels in de bekende vierkante blikjes van Jonnie Boer. Op een van mijn struintochten kwam ik dit recept.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  34. Ovenschotel met hachee en boerenkoolstamppot
    Ovenschotel met hachee en boerenkoolstamppot Categorie Ovenschotels
    De lekkerste recepten ontstaan vaak zomaar spontaan, of soms uit nood, zoals dit recept dus. Het is min of meer gewoon een combinatie van 2 al bestaande re.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  35. Runderstoof met cantharellen en abrikozen
    Runderstoof met cantharellen en abrikozen Categorie Vlees, Stoofschotels
    De geur van cantharellen doet me altijd aan abrikozen denken en daarom wilde ik met deze 2 ingrediënten samen eens een keertje een gerecht maken. Door.... De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  36. Fitnessbrood met havermout en kwark
    Fitnessbrood met havermout en kwark Categorie Bakken, Ontbijt & Lunch
    Het deeg voor dit brood is heel gemakkelijk te maken. Het brood bevat geen gist . Een brood om mee af te vallen. . De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  37. Worteltjessoep met rode Spaanse peper
    Worteltjessoep met rode Spaanse peper Categorie Amuse, met Groente
    Een lekker pittig amusesoepje. Een goede keus als voorafje bij een Oosterse maaltijd. Vegetariërs maken de soep met kruidenbouillon of groentebouillon.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  38. Rucolasoep met gorgonzola dolce
    Rucolasoep met gorgonzola dolce Categorie Amuse, met Groente
    Dit heerlijke amusesoepje heb ik gemaakt voor een Italiaans etentje. Het was het begin van een verrukkelijk etentje. . De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  39. Fluweelzachte bloemkoolcremesoep
    Fluweelzachte bloemkoolcremesoep Categorie Amuse, met Groente
    Een soepje dat heel geschikt is als amuse of voorgerecht bij een wat uitgebreid etentje. Door de toevoeging van djinten (komijn) krijgt de soep een bijzo.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  40. Avocadomousse met tonijncrème
    Avocadomousse met tonijncrème Categorie Amuse, Koud
    Amuse in een glaasje: De combinatie van de zacht romige avocadomousse met de tonijncrème is heerlijk. . De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  41. Hartige Babka
    Hartige Babka Categorie Gerecht, Warm, Warm, Warm
    Babka komt oorspronkelijk uit Oost-Europa en betekent ‘omaatje’. De Joodse gemeenschap bracht het ooit naar New York waar het sinds jaar en dag.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  42. Stoofpot met kip en rozemarijn
    Stoofpot met kip en rozemarijn Categorie Gevogelte, Stoofschotels, Slowcooker
    Een heerlijke eenvoudige kipstoofschotel met rozemarijn. Weinig ingrediënten maar o zo lekker! In plaats van kippenpoten kun je (misschien nog lekkerd.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  43. Eenvoudige aardappelsalade
    Eenvoudige aardappelsalade Categorie Overig, Salades
    Deze eenvoudige salade maak je in de ochtend en zet je tot gebruik koel weg. Mocht je een restje over hebben dan kun je dat prima de volgende dag bij je lun.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  44. Gegrilde verse tonijn met noedels en paksoi
    Gegrilde verse tonijn met noedels en paksoi Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Verse tonijn is een edel stukje vlees, of vis moet ik eigenlijk zeggen.Het is in ieder geval de enige vis die wel eens betiteld wordt als biefstuk. En met re.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  45. Citroen spaghetti met rucola, beenham en Grana Padano. Een snelle zomerse pasta.
    Citroen spaghetti met rucola, beenham en Grana Padano. Een snelle zomerse pasta. Categorie Pasta's, Vlees
    Een zomerse pasta met reepjes beenham, een citroendressing , geraspte Grana Padano en rucola. Fris en licht en heel smaakvol. Bovendien klaar in 15 minuten.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  46. Opperdoezer ronde met mosterdboter
    Opperdoezer ronde met mosterdboter Categorie Groenten, Overig
    OpperDOES en DOESburg. Het lijkt wel een woordspelletje. Toch is het dat zeker niet. Zeker wel is het feit dat de Opperdoezer ronde en de Doesburgsche moste.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  47. Mosterdboter met ambachtelijke Doesburgsche mosterd
    Mosterdboter met ambachtelijke Doesburgsche mosterd Categorie Koud
    We waren aan het fietsen en Doesburg lag op onze route dus toen vond ik het wel heel erg verleidelijk om even in de Doesburgsche mosterd en azijnfabriek rond.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  48. Mosterd bloemkoolsoep met Doesburgsche mosterd
    Mosterd bloemkoolsoep met Doesburgsche mosterd Categorie met Vlees, met Groente, met Zuivel
    Authentieke recepten zijn er eigenlijk niet om aan gesleuteld te worden, toch kan ik dat soms niet laten (shame on me). Tijdens een paar dagen fietsen hebben.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  49. Hartige taart met cantharellen, prei en kip
    Hartige taart met cantharellen, prei en kip Categorie Overig, Taarten
    In deze heerlijke paddenstoelentaart hebben cantharellen mijn voorkeur, maar als deze niet verkrijgbaar zijn kun je ook heel goed andere paddenstoelen zoal.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  50. Klassieke Shakshuka van Project Gezond
    Klassieke Shakshuka van Project Gezond Categorie Vegetarisch
    Een mooi gerecht, lekker weer eens vegetarisch, een bom vol groente en maar ëén pan om af te wassen. En....als je met de camper onderweg bent i.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.