KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Groenten, aardappelen met een stukje vlees en stampot; heerlijk! Maar de Hollandse keuken heeft veel meer te bieden.

Filters worden geladen

Hollandse recepten

  1. Koude pastasalade
    Koude pastasalade
    Een heerlijk koud pastasalade recept voor bij de barbeque. Uiteraard kan je hem natuurlijk ook gewoon als lunch eten! Ingredienten: Tomaten, Komkommer, Creme fraiche, Paprika, Rode ui, Pasta, Scheut olijfolie, Verse basilicum, Tijm, Oregano, Eventueel zout, peper, chilipoeder
  2. Hete kip (heerlijk pittig gerecht)
    Hete kip (heerlijk pittig gerecht)
    Recept voor Hete kip, een heerlijk pittig kipgerecht. Ingredienten: 8 á 10 kipdrumsticks of kipbraadsticks, 1 klein flesje ketjap (zoet), 1 Spaanse peper (klein gesneden zonder zaadjes), 2 flinke el sambal, 1,5 pond uien grof gesneden
  3. Koude Macaroni Salade
    Koude Macaroni Salade
    Deze koude macaronisalade is heerlijk salade voor bij de barbecue of om zo te eten tijdens de hete zomerdagen. De smeuïge salade staat in 45 minuten o... Ingredienten: 1 pak macaroni, 2 dikke plakken ham of 1 blikje Smac, 1 potje kleine augurkjes ( niet al te zure), 1 potje zilveruitjes, 1 rode paprika, 1 fles vloeibare fritessaus (of slasaus), evt. peper en zout

  1. Oliebollen
    Oliebollen
    Zelfgebakken oliebollen met appel en rozijnen mogen met de jaarwisseling natuurlijk niet ontbreken. Een ideaal recept voor oud en nieuw of op oudejaarsavon... Ingredienten: tarwebloem, water, zout, suiker, verse gist (te koop bij de warme bakker), of 4 zakjes gedroogde gist van 7 gram, staat gelijk aan de genoemde hoeveelheid verse gist., kaneel, enkele druppeltjes citroensap, rozijnen, ver...
  2. Mosterdsoep (zeer snelle)
    Mosterdsoep (zeer snelle)
    Een heerlijk en snel recept voor mosterdsoep. Ingredienten: ruim een liter water, 2 kippenbouillonblokjes, crème fraîche, 4 eetlepels grove mosterd, bakje smeerkaas, magere spekjes, bieslook
  3. Koude sperzieboontjes met azijn en mosterd
    Koude sperzieboontjes met azijn en mosterd
    . Ingredienten: 1 groot blik sperziebonen of 500 gram vers gekookte, 1 kleine ui, 5 el azijn, 1el mosterd, 4 el olijfolie, zwarte peper, zout, eventueel een lepeltje suiker
  4. Eiersalade
    Eiersalade
    Ingredienten: 4 eieren, 4 el mayonaise, 1 el ketchup, 1 tl mosterd, 1 tl kerriepoeder, peper & zout
  5. Koude Macaroni Schotel
    Koude Macaroni Schotel
    Ingredienten: Halve zak macaroni,, 1 ui,, 3 plakken boterhamworst (1cm),, 3 eieren,, 1appel,, blikje mex. mix bonduelle,, augurken,, blikje ananas,, zout,, slasaus,, klein pak yoghurt.
  6. Spitskool ovenschotel
    Spitskool ovenschotel
    Een keer wat anders dan een stamppot met spitskool. Dit keer een heerlijke ovenschotel, gegratineerd met kaas. Ingredienten: 1 spitskool, 500 gram gehakt, 1 ui, Aardappelpuree, Geraspte kaas, Zout, Peper, Kerrie
  7. Tajine gevuld met heerlijkheden
    Tajine gevuld met heerlijkheden
    Een heerlijke stoofschotel uit de tajine. Ingredienten: 2 varkenshaasjes, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 3 sjalotten, 1 courgette, 1 Spaans pepertje, 1 bol knoflook*, 1 half blik perziken op sap, paprikapoeder (pittig), tajinekruiden, gemalen zeezout, rode wijn, bouillon, bl...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Carpaccio alla Caponada
    Carpaccio alla Caponada Categorie Koud, Koud, Koud
    Caponada of caponata is van oorsprong een zeer oud Siciliaans gerecht. Het is begonnen als een groentengerecht, een "gekookte salade" van aubergi... Ingredienten: 300 gram zalm - tonijn of zwaardvis van sashimi kwaliteit, 18 groene olijven ontpitten en grof hakken, 6 ansjovisfiletjes klein hakken, 1 x 5 cc gespoelde en gedroogde kappertjes, 1 x 5 cc fijngehakte oreganoblaadjes, 1
  2. Tosti met salami, kaas en eigengemaakte pesto
    Tosti met salami, kaas en eigengemaakte pesto Categorie Warm
    Ik had salami en ham over van de pizzarol die ik gemaakt had, dus dat moet op. Het is een lekkere vullende tosti geworden. Ik heb de tosti in de air-fryer... Ingredienten: 4 sneden brood naar eigen keuze, 2 plakken belegen kaas, 2 plakken salami, maar mag ook meer zijn als je boterham groot is, 2 plakken achterham, tomaat, mozzarella, eigengemaakte groene pesto, evt.zwarte peper uit de mol
  3. Gebakken Vis alla Milanese met Komkommer Salsa
    Gebakken Vis alla Milanese met Komkommer Salsa Categorie Warm
    Dunne plakken vlees, kip, vis (filets zonder vel) bedekt met maizena, eidooier en broodkruim+geraspte Parmezaanse kaas en vervolgens gebakken in olie, noem... Ingredienten: VIS, 4 ontvelde filets zonder graten van platvis (tong,bot of schar) van elk ca.160 gram, , 1 kopje maizena in een diep bord, 4 koppen Panko op een grote schaal, 4 eidooiers, 500 cc karnemelk, zeezout en vers gemalen zwa
  4. Garnalen op Toscaanse Wijze
    Garnalen op Toscaanse Wijze Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Op Toscaanse wijze is meestal een bereiding met Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn), ui, veel knoflook, spinazie, room, zongedroogde tomaten uit... Ingredienten: 500 gram schoongemaakte en gepelde garnalen, 6 teentjes knoflook, 3 sjalotjes, 3 eetlepels roomboter, 125 cc droge witte wijn, 200 cc slagroom, 150 gram zongedroogde tomaten uit de olie, 200 gram verse wilde spinazie, 1
  5. Licht romige oesterzwammen soep met zoete aardappel en diverse groente.
    Licht romige oesterzwammen soep met zoete aardappel en diverse groente. Categorie Maaltijdsoepen, met Groente
    Boordevol overheerlijke ingrediënten, eenvoudig te maken, prima voor doordeweeks. Ingredienten: Oesterzwammen, Gele courgette (groen kan natuurlijk ook), Sjalotten , Kastanjechampignons , Zoete aardappel (1 grote), waspeen, Slagroom, Knoflook, Truffelolie (optioneel), bakboter, Bladpeterselie, Laurierblad, water, G
  6. Gember Marinade
    Gember Marinade Categorie Marinades
    Een marinade wordt gebruikt om vlees, vis, tofoe en groenten meer smaak mee te geven of om het product malser te maken. De meest voorkomende ingredienten... Ingredienten: 125 cc Ketjap manis, 2 eetlepels water, 2 eetlepels gula Djawa, 2 teentjes knoflook snipperen, 15 cc sesamolie, 1 eetlepel verse geraspte gemberwortel, 3 cc vers gemalen zwarte peper, 4 gehakte lenteuitjes, al dan geen s